Az eukaliptuszolaj és annak hatásai

Nyakunkon a tél és bizony számolnunk kell azzal, hogy elkapunk egy influenzát, megfázunk, köhögünk stb. Nem kell azonban megijedni, csupán kellőképpen fel kell készülni az ilyen helyzetekre a megfelelő gyógymódokkal.

[wp_ad_camp_1]

Az eukaliptuszolaj nem más mint az eukaliptusz növényből kivont illóolaj, melynek számos gyógyhatása is van. Manapság egyre többen vannak, egy megbetegedés során, a különféle gyógyszerek helyett, természetes anyagok használatával, fogyasztásával próbálják megoldani a problémát. Rengeteg olyan gyógynövény, olaj stb. létezik, melyeket már az ősidők óta használnak az orvoslásban, szépségápolásban. Ha az eukaliptuszról hallunk, akkor az első gondolat, ami hozzá kapcsolódik, a koala. Nem csak a koalának fontos azonban ez az ausztrál növény, hiszen számos pozitív hatása van a szervezetre. Az eukaliptusz a legfontosabb gyógyító hatását az illóolajban rejti, melynek fűszeres illata és kissé kesernyés íze van. Az eukaliptuszolajt a 19. században Európában fertőtlenítésre használták, illetve torokgyulladás esetén toroköblítőnek.

Eukaliptuszolaj

Eukaliptuszolaj

Kevesen gondolnák, de a növénynek több mint ötszáz fajtája létezik, ezek közül a legtöbb Ausztráliában található. Manapság egyre inkább népszerű az eukaliptuszolaj és leginkább megfázás, hűlés esetén alkalmazzák. Antiszeptikus, hűsítő, nyákoldó hatása mellett nagyon jó görcsoldó hatása is van. Kifejezetten ajánlott légúti megbetegedések esetén inhalálásra és a fogászatban szájöblítésre. A növényből készült kivonatot, sebek, kelések gyógyítására is használják. Az asztmások számára is ajánlott, néhány csepp illóolajat kell bemasszírozni a mellkasi részekre. A bőre masszírozva segít a vérellátás serkentésében is. Próbálja ki Ön is az eukaliptuszolajt, és meglátja majd, hogy egy igazi csodaszerről van szó.