Az olaj amely jobb mint a fogkrém

Mindannyian tudjuk, hogy a fogaink egészsége elengedhetetlen ahhoz, hogy az embernek általánosan jó közérzete legyen. Azért is érdemes vigyázni a fogakra, mert a szájfertőzések más betegségeket is okozhatnak a szervezetben például szívbetegséget, agyvérzést, demenciát, valamint légzési problémákat is. A kérdés tehát az, hogy hogyan tarthatjuk fenn szánk egészségét?

[wp_ad_camp_1]

A válasz a kérdésre a kókuszolaj. A kókuszolaj igazán lenyűgöző, hiszen antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jelentős előnyöket biztosítanak a szájban. Egy kutatás során több különböző olajat is megvizsgáltak, és a kókuszolajnak volt a legtöbb jótékony hatása. A kókuszolaj képes megállítani a baktériumok szaporodását a szájban, és megállíthatja az S mutációt is. Az S mutáció vagy sztreptokokkusz mutáns egy sav-termelő baktérium, amely hozzájárul a fogszuvasodáshoz gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt. Ezek a baktériumok a cukorból nyerik az energiát, és cserébe savas száj környezetet biztosítanak. Ez a savas környezet demineralizálja a fog szerkezetét amely fogszuvasodáshoz vezet.

Fogrém

Fogrém

A házi készítésű kókuszolaj fogkrémet rendkívül könnyű elkészíteni, csak néhány egyszerű utasítást kell betartani: Kelleni fog 7 evőkanál kókuszolaj, 7 evőkanál szódabikarbóna, 30 csepp bármilyen illóolaj, valamint 5 teáskanál jázminpakóca. Ezeket a hozzávalókat csak keverje össze és használja úgy, mint bármelyik boltban vásárolt fogkrémet. Használja ezt a házi készítésű fogkrémet a bolti fogkrémek helyett amelyek tele vannak káros kémiai anyagokkal, amelyek még inkább rontanak fogai helyzetén. Minden bolti fogkrém tartalmaz triklozánt, nátrium-lauril-szulfátot, mesterséges édesítőszert (aszpartámot) és fluoridot is amelyek rendkívül károsak lehetnek a fogaknak.