Az örök kérdés: létezik barátság nő és férfi között?

Sokan úgy vélik, hogy a két nem találkozása ösztönösen mást jelent, mint barátság, hogy egyszerűen a két nem közeledhet-e egymáshoz ártatlan szándékkal. Mások szerint viszont kivételes és egészen különleges kapcsolat alakulhat ki a két nemnél. Ezeknél a barátságoknál pont az a lényeg, hogy személyiségük bármennyire hasonlít is egymáshoz, mégis az alapvető dolgokban különböznek, mert az ellenkező nemet képviselik.

Amikor valaki határozottan azt állítja, hogy nem lehet barátság nő és férfi között, akkor leghatározottabb érvként a szexuális vonzalmat emeli ki, ami alapvetően tényszerű hiszen a férfiak a nőket, a nők pedig a férfiakat akarják. Ellenben, ha mégis két ellentétes nemű személy barátságáról beszélünk, ami biztos alapokon áll, akkor nem, mint férfira és nőre kell gondolnunk, hanem emberekre. A legfontosabb dolog egy ilyen jellegű barátságban, hogy mennyivel másképp látják a férfiak egy probléma megoldását, mint a nők, avagy a legnehezebb döntésekben komoly segítséget jelenthet egy ellentétes nemű barát.

Barátság nő és férfi között

Barátság nő és férfi között

Az sem biztos persze, hogy a szexuális vonzalom megléte tönkreteszi a barátságot két ember között, azaz alapvetően nem kell, hogy a barátság végét jelentse a vonzalom. Ha mind a két fél képes felnőtt módjára kezelni ezeket az érzéseket, sőt inkább vágyakat. akkor a kapcsolat megóvható és zökkenőmentesen tovább folytatható. Az egész lényege az, hogy a felek tisztában legyen a határokkal, és természetesen be is tartsák azokat.

A legfontosabb, hogy ha igazi barátságot akarsz kialakítani a másik nem egyik tagjával, akkor először is mindenki magában tisztázza, mit vár, és mit tud nyújtani a másik fél felé, mindig tisztelni kell a másik fél érzéseit. Ha helyesen kezelitek a kapcsolatot a két nem között mély és őszinte barátság alakulhat ki, ami nem csak át kalandozásba.