Az örök kérdés: létezik barátság nő és férfi között?

Sokan úgy vélik, hogy a két nem találkozása ösztönösen mást jelent, mint barátság, hogy egyszerűen a két nem közeledhet-e egymáshoz ártatlan szándékkal. Mások szerint viszont kivételes és egészen különleges kapcsolat alakulhat ki a két nemnél. Ezeknél a barátságoknál pont az a lényeg, hogy személyiségük bármennyire hasonlít is egymáshoz, mégis az alapvető dolgokban különböznek, mert az ellenkező nemet képviselik.

[wp_ad_camp_1]

Amikor valaki határozottan azt állítja, hogy nem lehet barátság nő és férfi között, akkor leghatározottabb érvként a szexuális vonzalmat emeli ki, ami alapvetően tényszerű hiszen a férfiak a nőket, a nők pedig a férfiakat akarják. Ellenben, ha mégis két ellentétes nemű személy barátságáról beszélünk, ami biztos alapokon áll, akkor nem, mint férfira és nőre kell gondolnunk, hanem emberekre. A legfontosabb dolog egy ilyen jellegű barátságban, hogy mennyivel másképp látják a férfiak egy probléma megoldását, mint a nők, avagy a legnehezebb döntésekben komoly segítséget jelenthet egy ellentétes nemű barát.

Barátság nő és férfi között

Barátság nő és férfi között

Az sem biztos persze, hogy a szexuális vonzalom megléte tönkreteszi a barátságot két ember között, azaz alapvetően nem kell, hogy a barátság végét jelentse a vonzalom. Ha mind a két fél képes felnőtt módjára kezelni ezeket az érzéseket, sőt inkább vágyakat. akkor a kapcsolat megóvható és zökkenőmentesen tovább folytatható. Az egész lényege az, hogy a felek tisztában legyen a határokkal, és természetesen be is tartsák azokat.

A legfontosabb, hogy ha igazi barátságot akarsz kialakítani a másik nem egyik tagjával, akkor először is mindenki magában tisztázza, mit vár, és mit tud nyújtani a másik fél felé, mindig tisztelni kell a másik fél érzéseit. Ha helyesen kezelitek a kapcsolatot a két nem között mély és őszinte barátság alakulhat ki, ami nem csak át kalandozásba.