Az ősi kultúrák ölelte Örményország

A Kaukázus legszebb vidékén fekvő Örményország nem túl ismert a turisták körében. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező ősi civilizáció nyomai figyelhetők meg szerte az országban. A legenda szerint Noé és társai itt telepedtek le, így innen származik az első nemzet.

Örményország területén számos templom és látványosság lett világörökségnek nyilvánítva. Az egyházi épületek között szerepel a Zvartnosz-romtemplom, Haghpat-apátság, a sziklákba vájt Geghard-kolostor és a Sanahin-apátság. A keresztény építészet egyik legősibb és legismertebb épülete az Ecsmiadzin, mely az Örmény Apostoli Egyház központja. Örményország történelme hosszú évezredekre nyúlik vissza. Örményország a fantasztikus természeti és kulturális kincsek világa. A történelmi területeken páratlan utazásokat tehetünk. Jereván, az ország fővárosa, a világ legősibb és egyik legenergikusabb városa. A világ legnagyobb levéltára is Örményországban található.

Örményország

Örményország

A Matenadaran levéltár az örmény nemzet egyik legnagyobb büszkesége. A népirtás emlékére állított Tsitsernakaberd elnevezésű monumentális emlékmű-komplexum szintén nagy büszkesége az országnak. Az ország különböző területein való barangolások alkalmával betekintést nyerhetünk a múltba és megismerhetjük a jelent. Ez a fantasztikus kavalkád minden ide látogatót lenyűgöz. Érdemes megtekinteni a Köztársaság téren elterülő éneklő szökőkutakat, a Szoborparkot, mely egy kisebb zöld terület, nem messze ez Operátol. A túrázások végén, amennyiben szükségünk van egy kis lazításra, látogassunk el az úgynevezett Északi sugárútra. Itt belekóstolhatunk az örmény ízekbe. Megkóstolhatjuk a különleges, frissen őrölt kávéjukat, mely a soorj nevet viseli. Kávézgatás közben pedig kellemes jazz koncerteket hallgathatunk. Mindenképp érdemes eltölteni néhány napot ebben a páratlan országban. A kellemes környezet, a fantasztikus látványosságok és a csodás kultúra megbabonáz majd minden turistát.