Az újrahasznosítás jelentősége

Óvjuk a Földet, tisztítsuk meg környezetünket és hasznosítsunk újra!-Halljuk és olvassuk minden nap. Elégnek bizonyul ez ahhoz, hogy mindenkiben tudatosuljon ennek fontossága?

Az újrahasznosítás jelentősége valószínű már mindenki számára ismert. Ez az egyik legcélszerűbb módja annak, hogy tegyünk valamit bolygónk védelmének érdekében. Az újrahasznosítás egyik célja, hogy csökkentsük a környezetbe kerülő hulladék mennyiségét, illetve az erőforrások óvása. Nagy hangot kapott a szelektív hulladékgyűjtés, mely megkönnyíti az újrafeldolgozási folyamatokat. Megfogalmazódott bennem egy kérdés. Vajon tényleg ennyire egyszerű lépést tenni a tiszta és rendezett környezet felé? Igen! Emellett rendkívül lényeges az, hogy a fiatalok számára példát tudjunk mutatni. A jövő generációjának életében természetessé kell tenni a környezettudatosságot. Az óvodákban és iskolákban is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a gyermekek természetbarát neveltetésére.

Újrahasznosítás

Újrahasznosítás

Újrahasznosítható anyagokból kézzel készítenek játékokat, ezzel is környezetkímélő világszemléletet adva a kicsiknek. Feltettem néhány kérdést egy kisebb csoport gyerkőcnek, ebben a témában. Válaszaikat meglepő magyarázatokkal támasztották alá. Elmondták, számukra mit jelent környezettudatosnak lenni:,,Óvni a környezetet azt jelenti, hogy vigyázunk rá. Nem dobjuk el a csokis papírt és más szemetet. A foci pályán is össze kell szedni az eldobált papírokat. Ültetni kell sok fát, mert tisztábbá teszik a levegőt. Amikor újrahasznosítunk valami, olyankor abból a szemétből, amit mások eldobnának, csinálunk valami tök jó új dolgot. Szerintem ez nagyon fontos.’’. Fogadjuk meg mi, állandó zűrzavarban élő felnőttek is az öko tudatos kis gyermekek tanácsait.