Baba-mama karácsony, a tökéletes ünnep

A karácsony az az ünnep, amit gyermekként mindenki vár, ami már hetekkel előbb ünneplőbe öltözteti a várost és ami minden szívet melenget. A karácsonyi készülődési viszont már egy igen fárasztó dolog, ám mégis örömmel lehet megélni, bosszankodás nélkül, ha időben elkezdünk készülődni. A tökéletes baba-mama ünnep érdekében, vonja be gyermekét is az előkészületekbe, adjon számára is feladatot a korától függően vagy egyszerűen csak vegye maga mellé, ha még túl pici a gyermek.

[wp_ad_camp_1]

A karácsonyi díszeket érdemes saját kezűleg elkészíteni, együtt a kicsivel. Miközben Ön vágja a különféle papírokat, festi a díszeket vagy a koszorút díszíti gyertyákkal mesélhet a picinek, magyarázhatja, hogy mit, miért és hogyan kell elkészíteni, Ő pedig figyelheti, már egészen apró korban is átélheti a baba-mama készülődés által az ünnepi hangulatot, érezheti a fenyő friss illatát, az anyuka lelkesedését. A sütés-főzés szintén egy olyan dolog, amiben segíthetnek a gyermekek vagy amit figyelhetnek, hiszen a kisbabák számára figyelemfelkeltő, megragadó lehet a szülők sürgés-forgása, különösen akkor, ha Ön közben szeretetteljenes meséli saját élményeit, rá pillant, megpuszilja közben.

Baba Karácsony

Baba Karácsony

A mézeskalács díszítése, annak egyedülálló illata a babákat is el fogja varázsolni. Nem kell megvárni amíg a kicsi elalszik és sitty-sutty közben feldíszíteni a házat, elkészíteni az ételeket, a baba-mama karácsony akkor szép, ha Ő is részese lehet, figyeli a házban történő eseményeket. Ezáltal talán lassabban halad a munka, több időt kell rászánnia, viszont sokkal több örömet is fog szerezni és elmélyíti a baba-mama kapcsolatot is.

Kifejezetten hasznos dolog a készülődés közepette baba-mama zenét hallgatni, kellemes karácsonyi dalokat, amelyek megragadják a pici figyelmét is és ami meg is tudja Őket nyugtatni. Számtalan baba-mama karácsonyi készülődésről szóló ötletet, tippet találhatnak az érdeklődők különféle forrásokból, amiket érdemes megfogadni, hiszen a picit bevonva ez előkészületekbe, lesz igazán ünnepi az ünnep.