Bálacsomagoló

Bálacsomagoló segítségével egyszerűen növelhető a hatékonyság

A szálastakarmányok raktározása sokkal nehezebb feladat, mint ahogy azt esetleg laikusként gondolnánk. Noha a hazai időjárás alapvetően kedvezőnek mondható, a hosszú távú tárolás sikeressége nagyon sok mindenen múlik. Ezek közül a legnagyobb jelentősége azonban kétségtelenül a nedvességtartalom optimális szinten tartásának van.

Ezt a legkönnyebben egy bálacsomagoló gép segítségével lehet kivitelezni. Ezek a berendezések aránylag új keletűek, hiszen kevesebb, mint fél évszázada jelentek meg Európában, akkor is főként azokon a területeken alkalmazták őket, ahol a klíma ezt indokolta. A skandináv régióban, valamint Nagy-Britannia északi részén a hűvös, csapadékos időjárás miatt a bálában elraktározott takarmányok jóval inkább ki voltak téve a rohadás veszélyének. A bálacsomagoló ezt a dilemmát egy csapásra megoldotta. A hermetikusan zárt egységekben ugyanis optimális szinten – körülbelül 70 százalék környékén – maradt a nedvességtartalom, így pedig elkerülhetővé vált az idő előtti állagromlás.

Napjainkban azonban már az egész világon előszeretettel használják ki a szakemberek a bálacsomagoló nyújtotta előnyöket. A bálázóval egybeépített megoldások ugyanis rendkívül gyors munkavégzést tesznek lehetővé, ezzel pedig rengeteg időt meg lehet spórolni. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy bálacsomagoló alkalmazásával sokat lehet optimalizálni a hatékonyságon, azaz a gép beszerzése rövid időn belül megtérülhet. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő modell kiválasztása történjen. Ez a folyamat nagy körültekintést igényel, hiszen manapság már rengeteg különböző bálacsomagoló modell érhető el a kínálatban. Döntésünk során figyelembe kell venni a felépítést, a működési mechanizmust és a szükséges kapacitást is. A biztos siker érdekében ajánlott kikérni hozzáértő szakember tanácsait is.