Barbados, a Karib-tenger gyöngyszeme

Az egzotikus szigetek, a gazdag növény- és állatvilág rajongói éppen úgy megtalálják a számításukat Barbados szigetén, mint azok, akik a gyönyörű korallzátonyok, a múzeumok, vagy a pezsgő éjszakai élet szerelmesei. Az Észa-Atlanti-óceánban fekvő sziget festői városokkal, lélegzetelállító tengerpartokkal és remek muzsikákkal várja a látogatókat.

[wp_ad_camp_1]

Barbados tipikus példája annak, hogy miért örvend egyre nagyobb népszerűségnek az egzotikum az utazásra vágyók körében. A turisztikai trendeket követve egyértelműen látható, hogy a hasonló területeket még a magas költségek ellenére is mind többen választják hosszabb-rövidebb pihenés erejéig. A barbadosi strandok messze földön híresek, hiszen nem csak úszni, napfürdőzni, megmártózni van lehetőség, de az aktív sportolás szerelmesei is megtalálják is számításukat a búvárkodás vagy a szörfözés terén. A romantikát előnyben részesítőknek kifejezetten ajánlott Oistins, ahol hálójukat szövögető halászokkal éppen úgy találkozhatunk, mint a szabad ég alatt fenséges halakat sütögetőkkel.

Barbados

Barbados

Természetesen nem mehetünk el a jobbnál-jobb karib-tengeri étkek mellett, sőt, a minőségi barbadosi rum az egyik legerősebb rumfajta, melyet mindenképpen célszerű megkóstolni akkor, ha a térségben járunk. A sziget egyébként nem csak a fürdőzés szerelmesei számára tűnik csábítónak, ugyanis múzeumok, parkok és a brit gyarmati építészetet tükröző épületek is megtalálhatóak területén. Ha tehát kicsit jobban megismernénk a kultúrát, a sziget történelmét és a lakosság mindennapjait, akkor érdemes erre is időt szánni a nyaralás során. Ha novemberben kelünk útra, akkor a sziget függetlenségi ünnepén túl a konyhaművészet ünnepével is találkozhatunk, ahol a legnagyobb chefek ajánlataival tehetünk egy próbát.