Barcelona látnivalói és nevezetességei

Ha Barcelonaba látogat, mindenképpen érdemes legalább 4 napot a város felfedezésére szánni, hiszen rengeteg épület, múzeum és park található Barcelonában, amelyek megtekintése és fellátogatása szinte kötelező minden oda látogató turistának. A városban olyan csodálatos kivitelezésű épületeket tekinthet meg, mint a Casa Batlló, vagy a Casa Milá és még sok más.

[wp_ad_camp_1]

Az első és talán leghíresebb látnivaló a barcelonai katedrális, amelybe ingyenes a belépés. A gótikus stílusú épület a 13-15. században épült, és a tornyából az egész középkori városrész tökéletesen belátható. A következő nevezetesség a Casa Battló, vagyis a Csontok háza, amely Gaudi mesterműve. Az egész épület tekervényes és kanyargós, a lépcsők, az oszlopok, az ablakok és a mennyezet is, külseje pedig színes, rengeteg hullámzó formával. Ezután érdemes ellátogatni a Casa Milához is, amelyet szintén Antoni Gaudi épített, és egy óriási szoborhoz szokták hasonlítani. Itt is megjelennek a hullámzó formák, viszont ez az épület csupán néhány vázlat alapján készült el.

Barcelona

Barcelona

A Museo Picasso is Barcelona fontos nevezetességei közé tartozik, hiszen Picasso Barcelonában tanulta a festészetet, épp ezért van a legtöbb műve a katalán fővárosban. A múzeum háromemeletes, és itt megtekinthetőek Picasso korai művei, valamint kevésbé ismert alkotásai is. A Parc Güell egy 17 hektáros park, amely szintén Gaudi nevéhez fűződik. A parkban megtalálható a Casa-Museu Gaudi is, ahol a művész több éven át dolgozott és élt. Végül, de nem utolsó sorban, a futball kedvelőinek érdemes lehet ellátogatniuk a Camp Nou stadionba, amely a világhírű FC Barcelona katalán klubcsapatnak ad otthont. Itt nemcsak magát a stadiont lehet megtekinteni, de az eddig megnyert kupákat és trófeákat is, ami nemcsak a Barcelona szurkolóinak lehet egy örök élmény.