Belső falakra is szuper hő- és hangszigetelő!

Ma már köztudott, hogy a fűtési költségek csökkentésére az egyik leghatékonyabb módszer az épületek hőszigetelése, amit leginkább homlokzati hőszigeteléssel valósítanak meg. Előfordulhat viszont az is, hogy a homlokzatra nem helyezhető fel a szigetelés, vagy esetleg nincs is szükség a teljes épület szigetelésére.

A védett, műemléki és díszes homlokzatoknál természetesen nem alkalmazhatóak a külső hőszigetelő rendszerek, de sok esetben társasházaknál sem, ahol az ilyen jellegű munkálatok a lakók egységes beleegyezését is megkívánják. Némely esetben a szigetelőrendszer elhelyezéséhez szükséges állványzat felépítésének költségei, vagy egyszerűen csak a hideg a gátja a külső hőszigetelés elhelyezésének. Ezen nehézségek hidalhatóak át az Inhemiwa beltéri falszigetelő rendszer segítségével.

Az Inhemiwa egy olyan védett magyar találmány, amellyel egyszerűen és hatékonyan megakadályozható a falszerkezeteken át történő hő- és zajsugárzás, illetve a nedvesség párolgás útján történő tovaterjedése. A többrétegű, lépcsős élkialakítású panelek képesek tartós, szilárd, sima felületű réteget képezni a falazatok belső oldalán, megoldást nyújtva így a lakóterek számára, illetve a padlásterek hatékony hő- és zajvédelmére.

Hangszigetelő

Hangszigetelő

A Inhemiwa 4 centiméter vastagságú paneleket jelent, melyek szabadalmazott kompozit szerkezetek habosított polisztirol alapprofilból és kettős, légbuborékokkal teli alumíniumfóliából. A polisztrirol lap nagy sűrűségű, víztaszító és önkioltó, valamint a fóliák között levegőréteg is található.

A rendszer alkalmazásával mintegy 70 százalékos energiamegtakarítás is elérhető. Alkalmazása pedig kifejezetten sokoldalú, ugyanis az új építésű és felújításra szoruló családi és társasházak hőszigetelése, a panelházak hőszigetelése, a műemléki, illetve díszes homlokzatú épületek hőszigetelése és a tetőterek hőszigetelése esetében is remek választás.