Belső hőszigetelés, a praktikus megoldás

Egyre inkább elterjednek a különféle hőszigetelési megoldások, hiszen az emberek kezdik felismerni, hogy mennyire is fontos a szigetelés ahhoz, hogy nem vesszen el feleslegesen a drága hőenergia. A fűtési szezon megjelenésével mindenki igyekszik megtalálni azt a módot, amivel megfelelően tudja szigetelni otthonát és így csökkenteni tudja a fűtésszámláját.

[wp_ad_camp_1]

Sok esetben előfordulhat az, hogy a külső hőszigetelésre egyszerűen nincs mód, nem lehet kivitelezni, mert például egy olyan közös lakóházról van szó, ahol a lakók nem tudnak megegyezni a közös költségen vagy egy régebbi épületről van szó, mely műemléknek számít és nem szabad annak felületét, a díszítését, burkolatát, illetve architektúráját megmásítani a szigetelő lapokkal, valamint olyan esetben, ahol probléma van a szomszéddal a közös tűzfal miatt és még sorolhatnánk.

Mindezen esetekben a belső hőszigetelés az, ami a lehető legjobb megoldást tudja biztosítani a tulajdonosok számára a hőszigetelés és energiatakarékosság szempontjából. A belső szigetelés kiválasztásánál nem csak a hőszigetelő képesség számít, hanem azon túl rendkívül fontos szempont a szigetelőanyag tűzállósága, annak alkotóelemei, stabil és ellenálló kivitele, valamint páratechnikai viselkedése.

Belső hőszigetelés

Belső hőszigetelés

A kalcium-szilikát alapanyagú belső oldali hőszigetelők nagyszerű megoldást garantálnak a számtalan pozitív tulajdonságuknak köszönhetően. Az úgynevezett Multipor lapok igen könnyűek, nagyobb méretűek, hogy könnyen fellehessen őket helyezni a falra, azaz tulajdonképpen elég csak őket pontosan felragasztani, valamint rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek és különféle vastagságban is kaphatóak az érdeklődők számára. Mivel nagyszerű páraszabályozó tulajdonsággal bírnak, így nem kell külön párazáró réteg és mégsem fognak penészedni a falak, azaz kiváló megoldást nyújtanak.