Betegen is lehet, szabad edzeni?

A fanatizmus még akkor is durva, ha sportról van szó. Természetesen a sport az nagyon fontos és kell is a mindennapi mozgás normális körülmények között, de nem minden esetben szabad az edzéseket a megszokott ütemben végigvinni, vannak olyan helyzetek, amikor nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen egy kis pihenés, lazítás miatt.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon fontos tehát, hogy figyelj a tested jelzéseire. A szakértők nem ajánlják a beteg ember számára az edzéseket, hiszen a test nem véletlenül küldi a jelzéseket. Aki beteg, az inkább maradjon otthon és gyógyuljon meg, hiszen az, hogy Te még betegen is képes vagy edzeni egy dolog, de ha például edzőterembe jársz, akkor másokat is megfertőzhetsz, avagy edzőtársaid szemében sem vet rád jó fényt, ha betegen erőlteted a dolgot. Lényeges tehát, hogy nem csak a túledzettségre kell külön figyelmet fordítani, hiszen nem csak az jelent veszélyt, hogy túlhajtod magad, hanem a betegség is.

betegség & sport

betegség & sport

Bármilyen gyógyulási módszer mellett is teszed le a voksot, a legfontosabb, hogy Te csak gyógyulj meg előbb és aztán térj vissza a sport világába. Nyugodtan szaunázz, ülj be a gőzbe, pihenj pár napot és majd utána újult erővel fogsz tudni újra edzeni. Hidd el, hogy sokkal jobban fog menni, Te is sokkal jobban fogod élvezni az edzéseket, ha közben makk egészséges vagy.

Lehet, hogy nehéz számodra elhinni, de egy vagy két nap kihagyástól még senki nem fog elindulni a lejtőn, nem fogsz meghízni, nem ernyednek el az izmaid. Ha a tested küldi a jeleket, akkor azokat vedd észre, mert az egy – két nap kihagyás nem okoz nagy károkat az edzésedben, viszont, amikor majd túledzettség vagy szövődmények miatt hónapokat kell kihagynod, akkor bizony sokkal mélyebbről fogsz visszaindulni, mint ahogy kezdted az egészet. A lényeg tehát, hogy ha tested küldi a jelet, pihenj, gyógyulj és aztán sportolj!