Bogárfertőzések és kártevőirtási tanácsok

Remélhetőleg a fáit és cserjéit soha nem támadják meg a bogarak. A növénybe fúródnak, tönkretehetik a tápanyag-szállító rendszert és gyengíthetik az egészségi állapotot. Ha a fertőzés elég súlyos, a kártevő mindent tönkretehet.  Nagyon nehéz őket ellenőrizni, de itt van néhány módszer a bogarak eltávolítására.

[wp_ad_camp_1]

Ez nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de a legjobb, ha lépéseket tesz annak érdekében, hogy egyáltalán ne legyen bogárfertőzés. Ez azzal kezdődik, hogy olyan fákat és cserjéket választunk, amelyek alkalmazkodnak az Ön területén történő növekedéshez; a rosszul alkalmazkodó fajok küzdeni fognak és egészségügyi problémáik lesznek. Győződjön meg arról, hogy megfelelően ülteti és jól öntözi azokat, hogy korlátozza a stressz mértékét. Ha egészségesen tartja a növényt, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem támadják meg, és nagyobb az esélye a túlélésre. Tartsa a fát vagy cserjét vágásoktól és törésektől mentesen. Ne végezze el a metszést, ha bogarak vannak a környéken. Ne hagyja az újonnan vágott tűzifát a közelben, mert ez lehetőséget ad a bogarak szaporodására.

A különböző bogarak különböző fákat és cserjéket támadnak meg, ezért ne ültesse az érintett fajtákat, ha ismert fertőzések voltak a környéken. Nehéz a bogarakat kémiai úton ellenőrizni, hacsak a bogárrohamokat nem észlelik nagyon korán. A felhasznált növényvédő szerek szintén nagyon drágák, és általában nem kaphatók a háztulajdonosok számára. Ha azonban van értékes fája, amelyet meg szeretne menteni, hívjon engedélyezett növényvédőszer-applikátort. Lehet, hogy meg tudják menteni a fákat a törzsek permetezésével. Azokat a fákat és cserjéket, amelyeket korábban megtámadtak, de már nincsenek bogaraik, nem szabad permetezni. Nem szabad olyan fajokat sem permeteznie, amelyeket a jelenlévő bogár típusa nem befolyásol. Az erősen fertőzött fákat peszticidek nem menthetik meg.