Calgary legszebb látnivalói

Noha gyakran figyelmen kívül hagyják Toronto, Montreal és Vancouver mellett, Calgary egy fényűző város és gyakran a világ legjobb lakóhelyei közé sorolják. Alberta nyugati tartományának végtelen hegyaljai és prérijei között fekszik.

[wp_ad_camp_1]

Calgary központjában halad át a gyönyörű Bow folyó, amelyet parkok és zöld partok szegélyeznek mindkét oldalán. Összekapcsolásuk gyalogos- és kerékpárutak hálózata, amelyek kiválóan alkalmasak sétára, kocogásra vagy kerékpározásra a lenyűgöző táj és a természet mellett. Az ösvények hálózata alig 30 mérföld hosszúságú, és a Bearspaw-gáttól a Fish Creek tartományi parkig kanyarog. Az útvonalon hidak és padok, valamint madárvédelmi helyek és golfpályák is vannak. Amióta 1975-ben megkezdték a város centenáriumának megünneplését, a festői utak népszerűnek bizonyultak a helyiek és a turisták körében egyaránt. Ha izgalmas, adrenalintartalmú életet él, akkor érdemes elindulnia a Spruce Meadows felé; világszínvonalú lovas központba, amely magas rangú eseményeknek és versenyeknek ad otthont. A környező lucfákról nevezték el, Calgarytól délre, a város szélén.

1975 óta a nagy, többcélú sportlétesítmény számtalan versenyt indított és jól ismert olyan díjugrató rendezvényekről, mint a rangos „Summer Series” és a „Nakoda Series”. Amellett, hogy nézik, ahogy a zsokék versenyeznek a tribünön a nemzeti címekért, a látogatók felfedezhetik annak területeit és istállóit, sőt láthatják a lovakat is. Ezenkívül a Cavalry FC hazai pályájaként is szolgál, akik a kanadai futball ligában játszanak. A város történelmébe és örökségébe lenyűgöző pillantást nyújt a fantasztikus Calgary erőd. 1875-ben épült, és fontos előőrsként működött a kanadai hegyek számára, a mai Calgary falain kívül emelkedett, és egy csodálatos építmény ami megér egy látogatást.