City Pass városkártya

A CityPass városkártya a NetLock Kft-nek köszönhető. A kártya egy magyar fejlesztésű új kártyarendszer, amely akár még az egyetemeknek és vállalkozásoknak is hasznos megoldást nyújthat. A névre szóló és fényképpel ellátott kártya segítségével néhány perc alatt, pár kattintással számtalan szolgáltatás elérhető. Lehet vele buszjegyet vásárolni esetleg színházjegyet venni, de még cafeteria utalvány kiegyenlítésére is kiválóan alkalmazható.

Szolnokon már kísérleti jelleggel működik, T-City néven a Magyar Telekom segítségével. A városlakók a buszjegyeket fizethetik ki a kártya segítségével. A kártya nagy előnye, hogy a szolgáltatók akár forgalomszámlálást vagy egyéb statisztikák lekérését is kezdeményezheti. A másik próba helyszín Debrecen volt, ahol a debreceni campus dolgozói és diákjai kezdték el nagy sikerrel használni a CityPass kártyát. A kártyával kiegyenlíthetik könyvtári kölcsönzéseiket illetve az étkezéseket is kifizethetik vele.

City Pass

City Pass

A NetLock Kft. célja, hogy minél több városban elérhetővé váljon a kártya és városkártyaként funkcionálhasson a jövőben. A kártyát mindössze 3 évig fejlesztették mielőtt próbaútra bocsájtották a két városban. Most a legújabb újdonság az, hogy az eddig használt szolgáltatásokat integrálták. Jelenleg három féle kártyatípus érhető el a NetLock-nál. Hibrid verzió érintkezésmentes, érintkezés mentes, valamint érintkezéses chippel ellátva. Reméljük, hogy nemsokára a legtöbb városban bevezetésre kerül, hiszen így egészen egyszerűvé válna jó pár szolgáltatás igénybevétele.