Dark web – Az internet sötét bugyrai

A keresők és hatóságok szeme elől gondosan el van rejtve az internet sötét oldala vagy ahogy nevezik dark web, vagyis a sötét internet, ahová egy külön böngészőn át juthatunk. De, mitől is olyan hírhedt a dark web?

[wp_ad_camp_1]

Az internet „alatt” két dolog található. A deep web, amely a mélyinternet, ahol olyan oldalak vannak, amik sima Google keresővel nem feltétlenül találhatók meg. Ezek az oldalak azonban nem feltétlenül illegálisak. Ami minket érdekel, az a dark web, vagyis a sötét internet, amit a megfelelő módszer által teljesen anoniman használhatunk. A sokszoros titkosítás miatt eléggé lassú a dark web. A dark weben akár bérgyilkost is találhatunk, ahol konkrét árakat is találunk, hogy mennyibe kerül egy átlagember, híresség vagy politikus kiiktatása. A fizetés pedig a dark weben minden esetben a lenyomozhatatlan valutával a bitcoinnal működik. Ugyanakkor drogot, fegyvereket, szerveket vagy hamis igazolványokat is rendelhetünk. A normál interneten található pornó, a dark weben is fellelhető, azonban sokkal betegebb és illegális formában.

Dark web

Dark web

A dark weben a legkevésbé sem morális tartalmakat találjuk, így az állat és emberkínzások virágoznak a dark weben video és képek formájában egyaránt. A sírok gyalázása és nekrofília is teljesen mindennapos a dark weben. Az emberi bőrből készült használati tárgyak is teljesen normálisnak számítanak a sötét interneten. A dark web tehát mindenképp negatív, azonban annyi pozitívum van, hogy azokban az országokban, ahol korlátozzák a szólásszabadságot, ott a dark web az egyetlen lehetőség helyi újságíróknak cikkek közlésére, valamint a segítségkérésre. A dark web látogatását semmiképp sem ajánljuk, hisz többségünk nincs felkészülve arra, amit ott találna, így jobb hanyagolni.