Defekt után mi a teendő?

Az autók abroncsai nagyon fontos szerepet játszanak a jármű működésében. Ugyanis mindössze a négy kerék a közvetlen kapcsolata az autóknak az úttal, amelyen futnak. Így érdemes a kerekeket nagy becsben tartani, kiemelt figyelmet fordítani rájuk.

Ide klikkelve megtalálható az alkatreszek.hu weboldal bejegyzései között néhány jó tanács arról, miként óvható meg a gumik épsége. A KRESZ, illetve a vezetői vizsgára készülve nyilván sokan emlékeznek, hányszor mutatta meg a vezetés oktató, hogyan kell szakszerűen ellenőrizni indulás előtt a gumikat, ugyanis a rápillantás nem elég. Túl sok múlik rajta! Mivel a gumik azok, melyek közvetlen kapcsolatot teremtenek az autó és az aszfalt között, fontos, hogy tökéletes állapotban legyenek, mert csak így lehet megfelelő időben, helyen és erővel fékezni, ha a helyzet úgy kívánja.

A tökéletes guminak évszaknak megfelelőnek kell lennie, a kötelező minimum profilmélységet el kell érnie, és a benne lévő nyomásra is nagyon kell figyelni. Minden autó típusnak van egy javasolt kerék nyomás érték, melytől nem érdemes eltérni, mert az kedvezőtlenül hat az autóra, a gumikra és a környezetre is. Ugyanis alacsony keréknyomás esetén nem csak a fékút növekedhet meg, hanem a gumik és az abroncsok is jobban kopnak, továbbá magasabb üzemanyag fogyasztást is eredményez, mely a környezetre sincs kedvező hatással. Az új autókban van egy szenzoros érzékelő beszerelve, mely jelzi, ha a nyomás nem megfelelő. Azonban defekt esetén ezek a szenzorok megszűnnek működni. Többnyire a szelepen vannak elhelyezve, s meghibásodás esetén nem javíthatók, így a csere a legjobb megoldás. Mivel a TPMS-el ellátott kocsikban a műszakin ellenőrzik a szerkezet helyes működését, nem érdemes elmismásolni a javítását! Ez egy hasznos rendszer, hagyják, hogy segítsen! Az alkatreszek.hu oldalon nem csupán szolgáltatások és webshop érhető el, hanem egyéb autóval kapcsolatos jó tanács és információ. Keressék az oldalt és tájékozódjanak biztos forrásból!