Diéta tippek a vastagbél tisztításához házilag

A vastagbél az emésztőrendszer egyik lényeges része, amely felelős a tápanyagok, vitaminok, só és víz kinyeréséért a vékonybélben még meg nem emésztett táplálékból. Működése fontossá teszi a szilárd salakanyagok szervezetből történő eltávolítását.

Ezért működésének bármilyen megszakítása inkább a méreganyagok felszívódását, mintsem kiürülését okozza a szervezetben, ami gázképződést, súlygyarapodást, krónikus betegségeket, fejfájást, székrekedést, fáradtságot és energiaszegénységet okoz. A legtöbb élelmiszer, amit ma fogyasztunk, rengeteg tartósítószert, adalékanyagot és vegyszert tartalmaz, ezért ha az ilyen élelmiszer emésztetlenül távozik, akkor valóban nagy problémát okozhat a szervezetben méreg formájában. A vastagbél egészséges állapotában nemcsak eltávolítja a méreganyagokat, hanem elősegíti a jó baktériumok növekedését a bélben. Általánosságban elmondható, hogy a vastagbél a test jólétének egyik szükséges része. Ezért, ha a vastagbél felborul, kövesse az alábbi étrendi tippeket, hogy visszaállítsa a helyére. Napi legalább 1 liter víz elfogyasztása képessé teszi a szervezetet a méreganyagok és salakanyagok kiürítésére, valamint a vastagbél tisztítására. Sőt, a sok víz elősegíti a természetes perilisztikus hatást a szervezetben, így segíti a táplálék könnyebb áthaladását az emésztőrendszerben. A víznek más előnyei is vannak. Természetes módon hidratálja a szervezetet.

A joghurt probiotikumként jó baktériumokat juttat be a vastagbélbe, amelyek leküzdik a bélbetegségeket és egyszerre tisztítják a vastagbelet. Ráadásul a joghurtban lévő jó arányú kalcium visszatartja a vastagbelet bélelő sejtek növekedését. Abban az esetben, ha egyéb problémák, mint például emésztési zavarok, puffadás, rendszertelen székletürítés lép fel, a joghurt ezekre is használható. Az Aloe Vera antioxidáns tulajdonságaival képes méregteleníteni és tisztítani a vastagbelet.