Ecuador legszebb tengerpartjai

Az Amazonas esőerdőinek, az Andok hegységének és a Galapagos-szigeteknek otthont adó Ecuador, nem meglepő, hogy a Föld egyik legváltozatosabb biodiverzitású országa. Az ország idilli partjai mentén festői öblöket, csodaszép arany homokot és a világ legjobb szörfözési feltételeit tartogatja a turisták számára. Sokan jönnek ide a szörfözési lehetősége miatt, mások pedig a bálnavadász kirándulásokért jönnek ide.

[wp_ad_camp_1]

Az Ayangue tengerpart egy festői öbölben helyezkedik el és általában több tucatnyi színes kis halászhajót találni az öbölben. Védett természete miatt a tengerpart hívogató vizei tökéletesek az úszáshoz, és ideális kisgyermekes családok számára. A közelben levő faluban nem sok minden történik, így valóban csak egy tengerparti nyaralásért, napsütés, tengerpartért és látványos naplementéért szoktak ide látogatni. Az Atacames-ben található – az ország egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosában – a Playa Tonsupa, amit számos szálloda és étterem határol. Főként a helyi lakosok és a belföldi turisták járnak ide, de számos kirándulás várja a látogatókat, ahol a bálnafigyelés a legnépszerűbb program.

Ecuador

Ecuador

Ha csodálatos kirándulást keres gyönyörű környezetben, akkor a Canoa Beach jó választás, mivel az egyik legkevésbé fejlett város Ecuador hosszú partvonala mentén. Ez azonban azt jelenti, hogy nem fog sok üzletet, szállodát, éttermet vagy turisztikai létesítményt találni. A parton fekvő, lenyűgöző sziklák csak a festői megjelenéshez járulnak hozzá, míg a part menti óriási hullámok ragyogó szörfözést tesznek lehetővé. Ecuadorban ez a leghosszabb, több mint 17 kilométeren fekvő tengerpart ami lapos és kiterjedt, így tökéletesen alkalmas, az arany homokon pedig szörf órát vagy jógaórát vehet, tehát sosem fog unatkozni ha ide látogat.