Hogyan lassíthatjuk le az öregedést?

Sajnos de tudomásul kell vennünk, hogy minden évtizeddel nő a sérülések és a krónikus betegségek kockázata. De vajon tehetünk ezek ellen valamit?

[wp_ad_camp_1]

Az orvosok azt állítják, hogy a rendszeres sport, vagyis azok a gyakorlatok, melyek az erőt, egyensúlyérzéket és a rugalmasságot fejlesztik, segítenek megelőzni az időskorra jellemző eleséseket. Illetve akár még az agyunk frissességének a megőrzésében is nagy szerepet játszhat. Továbbá nagyon fontos, hogy oda figyeljünk a proteinbevitelre. Ahogyan az évek múlnak felettünk lassan el kell, hogy fogadjuk, hogy ennek velejárója az izomtömegvesztés. Viszont, ha megfelelő mennyiségű proteint fogyasztunk, akkor nem csak az izomzatunk megerősítésében játszik fontos szerepet, de abban is nagy szerepe lehet, hogy mégtöbb izmot építsünk fel. A szakértők erről úgy vélekednek, hogy testsúly kilogrammonként 1-1,2 gramm lenne az ideális fehérje adag. Vagyis a példa azt mutatja, hogyha valaki 60 kilogramm, akkor napi 60 gramm fehérjére van szüksége. A legjobb fehérje források lehetnek a halfélék, szárnyasok, babfélék, görögjoghurt, humusz, illetve a különféle proteinszeletek.

Öregedés

Öregedés

Azon felül, hogy oda figyelünk az egészségünk megőrzésére, sportolunk, illetve helyesen táplálkozunk, az is nagyon fontos, hogy rendszeresen járjunk el szűrővizsgálatokra. Nagyon fontos, hogy ne csak akkor menjünk orvoshoz, ha betegek vagyunk. Sokkal jobb megoldásnak számít, ha rendszeresen felkeressük a háziorvosunkat, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat. Így az esetleges megbetegedéseket kiküszöbölhetjük, vagy akár még időben észlelhetjük. Továbbá fontos, hogy ne csak a munkára koncentráljunk, de adjunk magunknak szabadidőt, éljünk társasági életet. Ezen felül a szervezetünknek szükséges van a pihentető alvásra, ami normális esetben napi 7-8 órát jelentene.