Édesség a gyerekeknek? Igen vagy nem?

Ahány szülő létezik, szinte mindegyiknek más- és más elméletei vannak arról, hogy mivel is kellene táplálnia a gyerekeit. Azzal szinte mindenki egyet ért, hogy a nagy mennyiségű édesség adása elkerülendő, azonban teljesen azért mégsem tanácsos megvonni tőlük. Sokkal jobb taktika, hogyha az ember inkább mérsékelni próbálja az ilyen dolgokat a radikális megvonás helyett.

[wp_ad_camp_1]

Az édességfogyasztás a gyerekeknek, és a felnőtteknek sem túl egészséges, viszont amennyiben valaki nem viszi túlzásba, akkor normál esetben nem lehet nagy gond belőle. Az édességek nagyrészt a mesterséges cukor adalékai miatt számítanak olyan egészségtelennek. Hogyha ezt az összetevőt próbáljuk meg kerülni, akkor már biztosan sokkal jobb helyzettel indulunk. Az olyan édességek, amelyek természetes cukrokat tartalmaznak a mesterségesek helyett, azokat sokkal nyugodtabban lehet fogyasztani, akár a gyerekeknek is. Itt elsősorban az aszaltgyümölcsökre kell gondolni. Tanácsos a gyermekeinket is erre nevelni inkább. Ezen kívül pedig a déli gyümölcsöknek is nagy a cukortartalma, ráadásul nem is számítanak egészségtelennek. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy ezek is hizlalnak, úgyhogy ha valaki a súlya miatt nem akar cukrot fogyasztani, akkor ezt meg kell jegyeznie.

Édesség

Édesség

Az édesség önmagában tehát nem okoz bajt, inkább arra érdemes figyelni, hogy minél kevesebb mesterséges cukrot (vagyis kristálycukrot) alkalmazni. Már azzal is nagyon sokat tesz az ember, hogyha a teájába, kávéjába, és a különböző ételeibe minél kevesebb cukrot használ, sőt, lehetőleg teljes mértékben megpróbálja elkerülni azt. Természetesen, ettől eltekintve nyugodtan lehet cukrot használni, csupán arról van szó, hogy semmiképpen ne vigyük túlzásba, sőt, próbáljuk minél jobban elkerülni a használatát.