Egy Clipper öngyújtóra minden esetben számíthatunk

Egy öngyújtó esetében általában meglehetősen kevés elvárást támasztunk. Legyen megbízható – azaz mindig működjön, amikor szükség van rá -, lehetőleg bírjon kényelmes fogással, ne legyen túl nagy és persze az sem árt, ha jó ránézni. Végül, de nem utolsó sorban az is fontos, hogy ne legyen drága, hiszen mégiscsak egy használati tárgyról van szó.

Ezeknek a kritériumoknak egy Clipper tökéletesen megfelel. A kategória alján található – úgynevezett eldobható – öngyújtók ugyanis igencsak megbízhatatlanok, míg a komolyabb, fémházas, benzines modellek inkább csak rétegterméknek tekinthetők. A klasszikus, középkategóriás Clipper ellenben roppant strapabíró, és különleges formájának hála jóval ritkábban kell tölteni, hiszen több gáz belefér. A márka története egész a hetvenes évek elejéig nyúlik vissza, ekkor dobta piacra a spanyol gyártó az első termékét, ami rögtön óriási siker lett. A receptjük egyszerű volt, hiszen a Clipper letisztult mechanikával és a lehető legkevesebb plusz alkatrésszel került legyártásra.

Ennek köszönhetően a meghibásodás esélyét a minimálisra redukálták, ráadásul az otthoni karbantartás lehetőségét is megkönnyítették. Tudniillik egy Clipper esetében nem csupán a tűzkő cserélhető, hanem a gyújtásért felelős egység is. Ennek hála pedig – ha csak nem veszett el -, akkor a gyújtó hosszú évekig kiszolgálta gazdáját. Amennyiben ezt a tulajdonságot összevetjük a Clipper ár-érték arányával, máris egyértelművé válik, hogyan lett a márka a második legsikeresebb a világon, mindössze pár év leforgása alatt. Ráadásul egyedisége szinte páratlan a piacon. A modellválaszték pár havonta teljesen megújul és a régebbi darabok soha nem kerülnek újra gyártásba. Így aztán egy-egy modell akár valódi gyűjtői ritkaság is lehet, ami még tovább növeli az értékét.