Egyedi ajándékot szeretnél készíttetni? Válaszd a lézergravírozást!

Akik igazán közel állnak hozzánk, azoknak a legnehezebb igazán jó ajándékot találni. Persze megesik, hogy egy szerettünk finoman – vagy kevésbé finoman – a tudtunkra adja, hogy mit szeretne kapni a következő jeles alkalommal, ám a legtöbbször nekünk kellene kitalálni valami igazán szívhez szóló meglepetést.

Ilyenkor pedig sokszor nem is az a fontos, hogy értékes legyen az ajándék, hanem sokkal többet nyom a latban az, hogy kifejezzük vele, hogy a másik mennyire sokat jelent számunkra – épp ezért őrizgetik a szülők a gyermekek rajzait és kézzel készített ajándékait -. Sokan ilyen helyzetben elkezdenek valami speciális ajándékot keresni, egy különleges órát, vagy egy ékszert, ám ezekkel azért mellé lehet lőni, hisz könnyen előfordulhat, hogy nem találjuk el a másik pontos ízlését. Az irány azonban jó, mert igazán emlékezetessé valamilyen egyedi meglepetéssel tehetjük a pillanatot. Dönthetünk úgy is, hogy valamilyen élményt ajándékozunk – például egy utazást -, ám ha mégis inkább kézzelfogható emléket szeretnénk adni, akkor kiváló megoldás lehet valamilyen gravírozott tárgy.

Ugyanis ha gravírozásról van szó, akkor a legtöbbünk még mindig csak a hagyományos, karcolós – gyémántfejes – gravírozásra asszociál, holott egyre elterjedtebbek a különböző lézergravírozók, amelyekből több fajta is létezik – elsősorban a megmunkálandó anyagtól függően -. A fiber lézerek kimondottan fémek jelölésére alkalmasak, míg a CO2 társaik a finomabb alapanyagokat – fa, műanyag, üveg – szeretik. Utóbbi esetében a lehetőségek tárháza szinte végtelen, és a kreativitásnak csak a képzeletünk szabhat határt. Gravíroztathatunk egy csodálatos fotót például egy fadobozra, de ugyanígy választhatunk motívumokat üvegpoharakra, vagy akár flaskákra is. Készíttethetünk teljesen egyedi kulcstartót, medálokat, esetleg táblákat, gyakorlatilag bármi megoldható, ami csak eszünkbe jut, akár lehetetlennek tűnő, különleges kívánságok is – mint amilyen például egy bakelitből készült falióra -. Ha maradandó emléket szeretnénk ajándékozni, akkor jusson eszünkbe a gravíroztatás, hisz ebben a technológiában már nagyon nagy a potenciál.