Egyiptom kontra Törökország

A turisták szempontjából nagyon közkedvelt mindkét ország, ugyanis luxus szállodák várják a pihenni vágyókat, minden elképzelhető szórakozási lehetőséggel együtt. Sokan vagyunk úgy, ha már nyaralunk, akkor ne kelljen, hogy reggelin, illetve vacsorán gondolkodnunk, vagy éppen törölközőt cipelnünk magunkkal.

[wp_ad_camp_1]

Egyiptom, Törökország mellett még ingen felkapott Görögország és Portugália. Egyiptom talán azért számít másnak, mint a többi nyaralóhely ugyanis az utazást különleges élményekkel bővíthetjük és kulturális programokban is rész vehetünk. Hajókázhatunk a Níluson, megnézhetjük Kairót, tevegelhetünk, elmehetünk szafari útra, stb. Ráadásul ne feledkezzünk meg a búvárkodásról sem, amely szinte kötelező programnak számít a piramisok látogatásával együtt.  Az összes nagyváros a Vörös-tenger partján található, kivéve Kairót. Egyiptomban minden turistát homokos tengerpart és csodálatos tiszta kék vízfogad. Mára már egész elérhető áron nyaralhatunk Egyiptomban luxus körülmények között. Míg 10-15 évvel ezelőtt ez csak az igazán kiváltságosok úti céljának számított.

Egyiptom vs Törökország

Egyiptom vs Törökország

Törökországi nyaralások mindig emlékezetesek, egy teljesen más kultúra más közeg. Az itt található tengerpart gyönyörűen kiépített, luxus szállodák fogadják a vendégeket, ám a víz nem túl csalogató. Az ottani életbe nem szinte egyáltalán nem látunk bele, ha nem tervezzünk a városba kirándulást. A szállodák, szinte teljesen el vannak szeparálva. A Törökországi nyaralások picivel drágábbnak bizonyulnak, mint Egyiptom. Minkét helyen találhatunk nagyon gyerekbarát szállodákat, de Egyiptomban sokkal kedvezőbb feltételekkel. Az biztos, hogy mindkét hely csodás, és nyugodtan választhatjuk bármelyiket csodás élményben lesz részünk.