Egyszerű megoldások a haj méregtelenítésére házilag

Ha valaha is megnézte a sampon vagy kondicionáló összetevőit, akkor nagy valószínűséggel egy kicsit meglepődött. A lista tele van olyan vegyszerekkel és adalékanyagokkal, amelyek inkább egy ipari tisztítószerbe valók, mint amelyeket a testünkre kennénk.

Bár csábító lehet, hogy csak vízzel lemossuk a hajunkat, és jónak tűnik a megoldás, de rengeteg módja van annak, hogy csökkentsük a méreganyagokat az életünkben anélkül, hogy teljesen lemondanánk a szépségápolásról! Íme egy egyszerű otthoni megoldás a haj méregtelenítésére! Tudta, hogy a szódabikarbóna méregteleníti a hajat? Keverjen össze egy rész szódabikarbónát három rész vízzel, amíg pasztát nem képez. Ezt a pasztát közvetlenül a hajtövekre kenjük és óvatosan súroljuk bele, mielőtt langyos vízzel jól kiöblítjük. Na, de mégis mi a legjobb módja a haj méregtelenítésének? Mindannyian tudjuk, hogy ez fontos a bőrünk számára, de mi a helyzet a hajunkkal? A válasz egyszerű: az almaecet. Ezt a természetes összetevőt évszázadok óta használják házi gyógyszerként és a legtöbb konyhában megtalálható. Segít eltávolítani a fejbőrön lévő lerakódásokat, miközben fertőtleníti a hajszálakat is. Keverjen össze 1/2 csésze vizet 1 evőkanál almaecettel, és hajmosás után ezt a keveréket vigye fel a száraz hajra. Hagyja a tincsekben 10 percig, mielőtt hideg vízzel kiöblítené!

Az anyukák mindig keresik a módját annak, hogy időt és pénzt takarítsanak meg. Ezért lehet nagyszerű ötlet az otthoni hajméregtelenítés is! Nemcsak pénzt spórolhat, de gyönyörű fürtjei is pillanatok alatt visszakapja. A méregtelenítésnek nem kell bonyolultnak vagy költségesnek lennie, ezért a megfelelő eszközök és hozzávalók kéznél tartása sokat számít. Az egészséges haj azzal kezdődik, hogy minden nap gondoskodunk róla – még akkor is, amikor az élet rohanóvá válik! Amikor úgy tűnik, hogy az élet túl soknak tűnik, ne feledje, hogy léteznek természetes megoldások, amelyeket kifejezetten olyan anyukák számára készítettek, akik kezelhető hajra vágynak.