Első lépések a pozitív terhességi teszt után

Ha biztosan tudod, hogy semmiképp nem szeretnéd megtartani a babát, akkor minél előbb keresd fel a nőgyógyászodat. Sajnos, vagy sem, hazánkban nem úgy működik, hogy nagyon gyorsan át tudsz esni az egészen. Rész kell venned több konzultáción, beszélgetésen, mielőtt valóban sor kerülne a műtétre, tehát ha nincs benned kérdés, akkor irány a nőgyógyász.

A rossz pozitív teszt rendkívül ritka, ellenben sokkal jellemzőbb, hogy egy negatív teszt válik pozitívvá. Ennek az a fő oka, hogy a fogantatás a számításnál később következett be, avagy a kismama túl korán tesztelt. Persze a pozitív teszt is válhat negatívvá, de nem azért, mert a terhesség nem volt valós, hanem azért, mert vetélés történt. Ezt barnás folyás, vagy menstruációszerű érzés, követi.

Ha alig vártad, hogy a teszt pozitív legyen, akkor valószínűleg hihetetlen öröm önt el. Ha úgy érzed, hogy szükséged van az orvosi visszaigazolásra, akkor egész nyugodtan menj el egy konzultációra, amikor is meg fognak nézni ultrahanggal. A korai vizsgálat nem létfontosságú, de kiküszöböli a méhen kívüli terhességet, így lényeges lehet. Amennyiben jól érzed magad, akkor elegendő a hatodik héten nőgyógyászhoz menned.

Terhességi teszt

Terhességi teszt

A baba érkezését persze a kedvesednek is el kell mondanod. Ha együtt terveztétek a közös csemetét, akkor rögtön közlöd vele az örömhírt. Más a helyzet akkor, ha a baba nehezen jött össze, vagy több komplikáció is fellépett. Ilyenkor érdemes csak a biztos információkat elmondani. A férfiak sokkal megértőbbek tudnak lenni, mint ahogy a nők feltételezik általában, ezt tarts szem előtt.

Minél előbb kezdj el magzatvédő vitamint szedni. Célszerű már a baba tervezésekor időt szánni, ugyanis nagyon lényeges, hogy a fejlődéshez szükséges vitaminokat pótold. Alaposan gondold át, kinek mondod el a jó hírt. Sokan megvárják a harmadik hónapot amíg beavatják a rokonokat.