Élvezd ki a téli hidegben a forró wellness fürdőket!

Ma már az ország számos pontján várják a pihenésre vágyó embereket a wellness centrumok. Némelyek nagyon népszerűen, amíg mások kevésbé ismertek. Most bemutatjuk az egyik remek wellness szállót, amit talán nem tartozik a leghíresebbek közé, de színvonalban mindenképp verhetetlen. Balf Sopron város közigazgatási részét képezi. Egy olyan kis falu, ami a wellness és a természet szerelmesei számára is egyaránt nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget kínál és mindössze csak hét kilométerre található Sopron belvárosától.

[wp_ad_camp_1]

A megrögzött wellnessezők számára már jól ismert Szent József fürdőkápolnát még 1773-ban emelték Szent József tiszteletére. Az épületben gyönyörű szép faragványok találhatóak, továbbá a mennyezeten elhelyezett freskó is lenyűgöző látványt nyújt a látogatók számára. A kápolnába nem csak a helybeliek járhatnak leróni a tiszteletüket, hanem a gyógyfürdő vendégei is sűrűn-sűrűn felkeresik az épületet, Te se hagy ki!

Forró wellness fürdő

Forró wellness fürdő

A gyógyfürdő gyógyizét már majdnem negyven évvel ezelőtt gyógyvízzé nyilvánították, ugyanis a források kénes összetétele kifejezetten pozitív hatással van a mozgásszervi betegségekben szenvedőkre és a neurológiai panaszokkal küszködőkre is. Lehetséges az ivókúraszerű alkalmazása is, ami elősegíti a bél és a kiválasztó-szervrendszer optimális működést. Az ivókút emellett egy igazán csodálatos, kupolás alkotás, a település egyik gyöngyszeme.

A épületét Takács Győző képzőművész-keramikus készítette a Zsolnay Porcelán-manufaktúrában. A kút gyógyvize mindig szabadon csordogál, bárki egészen nyugodtan kortyolhat belőle, hogy aztán élvezheti annak jótékony hatásait. A Nyulas Ferenc sétány szintén kihagyhatatlan látvány, amit meg kell nézned, ha Balfban jársz. Az út mindössze másfél kilométer hosszú, de egyszerűen rendkívüli látványt nyújt minden évszakban.