Érdekességek japánról

Japán egy szigetország, és Kelet-Ázsiában helyezkedik el. Ebben az óriási nagy országban 6852 sziget található, és a legnagyobb városa, Tokió, mely egyben a fővárosa is, Japánt a Föld leggazdagabb országai közé sorolják.

[wp_ad_camp_1]

Japán oktatási rendszer érdekes, mivel a gyerekek 6 éves korukba kezdik el az iskolát, és mire 15 évesek lesznek, be is fejezik az azt, viszont náluk is minden gyereknek kötelező iskolába járni. A tanulók többsége középiskolába folytatja a tanulmányait, ezt követően pedig főiskolára vagy egyetemre iratkozik be. Az általános iskolába a gyerekek tanáraikkal együtt takarítják ki a tantermeket, ennek köszönhetően értékelik és megbecsülik a tisztaságot. A tanulóknak délben fél óra szünet van, azért, hogy nyugodtan fogyasszák el az ebédjüket. A tanárok első osztálytól kezdve egészen hatodik osztályig az etikáról és erkölcsről tanítanak. Japánban a leggazdagabb népek egyik él, mégsem fizetnek takarítónőt, bejárónőt, mivel a házimunkát a szülők a gyerekekkel együtt végzik el.

Japán

Japán

A japán emberek mindennapi életében is meglátszik az, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az erkölcsre, mivel éttermekben, vonatokon, és más fedett helyiségben tilos telefont használni, azért, hogy az emberek inkább egymással beszélgessenek. Nagyra becsülik az embertársaik idejét, ezért a vonatok évente csupán 7 másodpercet késnek. Étkezési szokásukat a buddhizmus befolyásolja, ezért számukra fontos, hogy az ételt milyen formában, milyen tálkába tálalják fel. Az evőeszközük az evőpálca, amely segítségével rengeteg halat, rákot, algát fogyasztanak el. A következő három tészta félét fogyasszák még: a búzalisztből udon nevű tésztát készítenek, a ramen nevű termékük a spagettihez hasonlít, és a szoba nevű tészta hajdinalisztből készül, amit szintén előszeretettel fogyasztanak.