Érdekességek Las Vegas városáról

Mindannyian hallottunk már a híres Las Vegas városáról, amelyet még ma is sokan a “Bűnös város”-ként emlegetnek. Rengeteg film helyszínéül is szolgáltak az óriási kaszinók termei, a zsúfolt utcák. Hogyha Amerikát említjük, akkor kihagyhatatlan a listáról Las Vegas városa, ahol rengeteg turista fordul meg minden évben.

[wp_ad_camp_1]

Las Vegas az amerikai Nevada állam legnépesebb városa és egyben a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. A város tulajdonképpen egy sivatagos medencében fekszik és akkor indult igazán fejlődésnek, amikor 1931-ben Nevada államban legalizálták a szerencsejátékokat. Napjainkban már Amerika más részeiről és világ minden tájáról látogatják, ami évente negyven millió látogatót jelent. A szerencsejátékok Mekkájáról van szó, ahová nagyon sokan csak azért utaznak, hogy szórakozzanak, szerencsejátékozzanak és magukba szívják a város pezsgését. A Las Vegas-völgy tulajdonképpen már tízezer év óta lakott, azonban az első európai származásúak csak az 1820-as években érkeztek a völgybe. A első kaszinó, amely megkapta az engedélyt a városban 1931-ben, a Northern Club volt, amelynek egy nő volt a tulajdonosa.

A világszerte ismert Las Vegas Strip, amely mentén számos kaszinó és hotel kapott helyet, 1941-ben jött létre, ahol ugyanebben az évben megnyitotta kapuit a híres El Rancho Vegas kaszinó is. A városban igazán az 1940-es években kezdett előre törni a még addig sosem látott esküvői őrület. Párok ezrei csak azért utaztak a városba, hogy minél hamarabb össze tudjanak házasodni, mivel itt sokkal könnyebben és gyorsabb idő leforgása alatt lehetett házasságot kötni. 1989 volt az az év amikor megnyílt a több mint háromezer szobás Mirage nevű szálloda és azóta a városban megállíthatatlan lett a megalománia.