Erre figyeljünk, ha síelni indulunk

A telelés előtt ezeregy feladatunk van, amit el kell végeznünk; érdemes odafigyelni azokra a részletekre, amelyek alapjaiban határozzák meg a síelés élményét. A telelés fantasztikus program, ha ügyesen megtervezzük. Lássuk, mire kell kiemelt figyelmet fordítani.

[wp_ad_camp_1]

Talán a legfontosabb szempont a társaság kiválasztása. Jó erőre válasszuk ki azt az időpontot, ami a baráti társaságunknak is megfelel. Ha időben kezdjük a szervezést, akkor a barátaink is alkalmazkodhatnak a kiválasztott dátumhoz. Nagyobb baráti társasággal utazni mindig szórakoztatóbb, ráadásul ilyen módon jelentős kedvezményekre is jogosultak lehetünk. A foglalásoknál érdemes egyedi árakat kérni, így akár jelentős mértékben is spórolhatunk.

Síelés

Síelés

A fiatalokat általában nem igazán érdekli a szállás típusa és minősége – legyen olcsó, több marad sörre –, de az középkorosztály képviselői általában igényesebben választanak. Esetükben már előfordulhat, hogy családbarát szállásra van szükség, parkolási lehetőségeket szeretnének, ragaszkodnak a félpanzióhoz… Érdemes ezeket a kérdéseket előre tisztázni, így senkit sem érhet kellemetlen meglepetés.

Fordítsunk figyelmet a síközpont kiválasztására is; a nagyobb sícentrumok esetén mindenki találhat a maga igényeinek megfelelő pályaszakaszokat, de a kisebbek esetében ez nincs mindig így. A kék zászlós szakaszok a rutinosak számára nem nyújtanak különösebb élményt, a fekete zászlós szakaszok pedig a kezdők számára jelentenek életveszélyes kihívást. Válasszunk úgy, hogy a társaságunk minden tagja a saját tudásszintjének megfelelő pályaszakaszon hódolhasson a síelés örömeinek. Ha a baráti társaságunkban van abszolút kezdő, akkor mindenképpen olyan síközpontot válasszunk, ahol sísuli is működik, így neki is sikerélményekben lesz része.