Esztétikus karácsonyi dekoráció saját kezűleg

Ha nem szeretnél sok pénzt költeni a karácsonyi dekorációra, viszont szeretnél valami esztétikus díszt otthonodba, akkor akár saját kezűleg is elkészítheted. Ehhez némi alapanyagra van szükség és kreativitásra. Utóbbihoz nyújtunk némi segítséget és inspirációt.

[wp_ad_camp_1]

Karácsonyi dekoráció elkészítését akár már hetekkel előbb elkezdheted, annak érdekében, hogy időben kész légy. Karácsony elképzelhetetlen karácsonyfa nélkül, azonban ma már nem kell a hagyományos díszítéshez ragaszkodni. A karácsonyfát elkészítheted gyakorlatilag bármiből, akár könyvekből, gömbökből, papírokból. Sőt, a fának nem kell a megszokott színűnek sem lennie, így a hagyományos zöld helyett, választhatsz akár rózsaszínű fát is. A karácsonyfát kedvedre feldíszítheted, akár különleges díszekkel is. Az üveggömbök igazán elegánsak és csodás alternatívákat lehet belőlük vásárolni vagy készíteni. A parafadugókat sem érdemes kidobni, ugyanis egy kis kreativitással esztétikus díszeket készíthetsz belőle, de akár adventi koszorú is készülhet belőle. Ha már szóba kerültek az adventi koszorúk, akkor miért ne készíthetnéd el egyedi adventi koszorúd, saját elképzeléseid alapján.

Ehhez az interneten rengeteg ötletet találsz, de akár a dodo.hu webáruház blogjában is tájékozódhatsz. A karácsony szerves részét képezik az ünnepi fények. Az égőket nem csak a karácsonyfán, hanem különféle kreatív formában is fel lehet használni. Például lámpásba töltheted, ami által egy kiváló dekoráció jön létre. A mécsesek is igazán hangulatosak, különösen, ha fahéj illatú illatgyertyát vásárolsz, mely igazán meghozza az ünnepi hangulatot. Sokkal könnyebb lesz az ünnepre hangolódni, ha saját készítésű adventi naptárt készítesz, mellyel magadat és családod egyaránt meglepheted.