Pizza, Croissant, crème brûlée, Wiener Schnitzel, bolognai spaghetti… Folytatnunk kell a sort? Igen, Európa otthont ad néhány hihetetlen ételnek. Olvasson most bővebben azokról az ételekről, amiket mindenképp meg kell kóstolnia, ha Európában nyaral.
[wp_ad_camp_1]
Arancini Olaszországban: Noha ezek a kis sült rizsgolyók nem annyira népszerűek, mint Olaszországban a tészta és pizza, mégis nagyon finomak. Jellemzően hússal, paradicsommal, mozzarellával, gombával, pisztáciával vagy padlizsánnal töltik, és ezt a ropogós mennyei ételt ezután zsemlemorzsába forgatják és aztán kisütik. Pierogi Lengyelországban: A kelet-európai országokban népszerűek a Pierogi tésztából készült gombócok, amelyeket általában burgonyával, darált hússal, savanyú káposztával, sajttal vagy gyümölccsel töltenek. Az étel tetejére vajat, tejfölt vagy sült hagymát is tesznek, így hogy is lehetne ennek ellenállni? Gofri Belgiumban: Természetesen mindenki ismeri a belga gofrit, hiszen csodálatosak. Mindig próbálja ki őket Nutellával, tejszínnel és eperrel, ha Belgiumban jár.
Sajt fondü Svájcban: a sajt szerelmesei most készüljenek fel. A hagyományos svájci fondütt Gruyère és Emmenthal sajtokból készítik, fehérbor és kirsch hozzáadásával. Mindig ropogós kenyérrel, például a hagyományos Weizenbrottal szolgálják fel, ez egyike azoknak az ételeknek, amelyeket Európában enni kell. Gulyás Magyarországon: Valószínűleg mindenki hallott már a gulyásról, de ha még Magyarország közelében van, akkor meg kell kóstolnia ezt az ételt, ha a hagyományos magyar módon szeretné megkóstolni. Palatschinken Ausztriában: ez az étel a palacsinta kissé vastagabb és puhább változata, és ezek komolyan a világ legfinomabb palacsintái. Hagyományosan kajszibarack lekvárral és tejszínhabbal tálalják, de manapság leginkább nutellával élvezik, így nem csoda, hogy ezek hihetetlenek!