Európa egyik legszebb kastélya – A Neuschwanstein kastély

A Neuschwanstein kastély nem csak Európa, de a világ egyik leggyönyörűbb kastélya. A kastély az osztrák-német határ közelében Bajorország hegyei közt található és még Walt Disney-t is inspirálta.

[wp_ad_camp_1]

A Neuschwanstein kastély az egyik legcsodálatosabb a világon, így nem csoda, hogy Walt Disney számára is inspirációt jelentett, olyannyira, hogy a Hamupipőke című mesefilmben látható kastélyt is erről a kastélyról mintázták, valamint a Disneylandben található Csipkerózsika kastélynak is ez adta az alapját. A Neuschwanstein kastélyt II. Lajos bajor király építette még a 19. században. A kastély Németország egyik legnépszerűbb turisztikai területe. II. Lajos király palotái voltak az elsők, amikben az elektromosságot bevezették. Sőt, az épületben folyóvíz is rendelkezésre állt, valamint a konyhában meleg víz volt! A WC-k automata öblítő rendszerrel működtek, továbbá a kastélyt meleg levegős központi fűtés tette komfortosabbá. Az építést elrendelő II. Lajos király visszavonulva élt a politikától, saját álomvilágában. Az állami küldöttség egy pszichiáter segítségével őrültnek nyilváníttatta. A király 1886-os halála óta viseli a kastély a Neuschwanstein kastély nevet, ami annyit tesz Új Hattyú kő.

Neuschwanstein kastély

Neuschwanstein kastély

A király halála óta a kastély látogatható. Éves szinten megközelítőleg másfél millió turista kíváncsi a palotára. A nyári időszakban a turisták száma akár a hatezret is elérheti. A kastély kizárólag csoportosan látogatható, egyénileg nem. A jegyet érdemes interneten keresztül megvásárolni, mivel a napi szinten kiadható jegyek száma korlátozott. Érdemes időben érkezni, mivel, ha lekéssük a csoportunk indulásáról, akkor a jegy elvész, nem csatlakozhatunk másik csoporthoz, így érdemes a pontosságra törekedni.