“Európabarát” kínai ételek

Nagyon sok ember szereti a különleges ízeket, és próbál ki új variációkat a konyhájában. Azonban a nagyon extrém idegen ízkavalkádokért vagy speciális étterembe érdemes menni, vagy pedig olyan hozzávalókat vásárolni, amelyek segítségével el lehet érni a nem hazai ízkavalkádot is. Azonban ahhoz, hogy valaki ilyen ételeket készítsen, szükség van némi tapasztalatra, tehát a legjobb, ha olyan ételeket készít először, amelyek csak bizonyos mértékben (például a fűszerezésük miatt) számítanak különlegesnek.

[wp_ad_camp_1]

A kínai ételek például nagyon elterjedtek Európában is. Ezt nagyrészt az bizonyítja, hogy rengeteg kínai étterem van szerte, például hazánkban is. Ezek között vannak eredetiek, igényesebbek, és kevésbé igényesek, vagyis gyorséttermek is. Egy dolog azonban közös bennünk: mind kínai alapanyagokkal dolgoznak, jobb, és rosszabb minőségűekkel. Azonban, hogyha valaki elmegy Kínába, és beül ott egy igényesebb étterembe, nem föltétlenül azt fogja tapasztalni, mint az itteni éttermekben. Éppen ezért is megfontolhatja az ember, hogy inkább receptet néz, ahelyett, hogy például rendelne, és maga próbálja meg elkészíteni az ételeket. Ehhez szükséges az is, hogy valaki kísérletező fajta legyen, és szívesen próbáljon ki új dolgokat.

Kínai étel

Kínai étel

Nagyon sok olyan kínai ételes recept van, amely azért alkalmazkodik az európai ízvilághoz is, viszont a kínai vonások is fellelhetők benne. Az egyik ilyen a következő: elkészítünk egy fűszerkeveréket, amely 2-3 gerezd reszelt fokhagymából, 2 kanál vízből, egy kanál mézből, 3 kanál szójaszószból, és kínai fűszerkeverékből áll. Amikor megpároltuk a zöldségeket (a cukkinit, és a kínai káposztát), nincs más dolgunk, minthogy főzzük egy kicsit a keverékkel. Amikor ez megvan, keverjük össze a megfőtt üvegtésztával, és máris kész az egyik legízesebb kínai étel!