Ezek a leginkább alulértékelt célállomások Peruban?

Évente több mint egymillió látogató látogat el Peru leghíresebb turisztikai attrakciójához – a 15. századi inkák fellegvárára, a Machu Picchu-ra. Sokan meglátogatják a Szent Völgyet és Cusco-t is ezen híres inkák romok felé indulva. Sajnos a legtöbb látogató hazafelé indul ezek után, és nincs tudatában annak, hogy Peru sokkal többet kínál, mint csak a Machu Picchu.

[wp_ad_camp_1]

Mivel még mindig nagyon megfizethető, Peru nagyszerű ország a hátizsákos turisták és a kalandorok számára. És az egyik legnépszerűbb hátizsákos város Huaraz. Ez az andoki város remek kiindulópont hegymászáshoz, raftingoláshoz vagy kerékpározáshoz nyáron, vagy télen síeléshez. A túrázás egy másik népszerű tevékenység, és a túrák mérsékelttől megerőltetőig terjednek. Az egyik legismertebb túra a Laguna 69, amely egy lenyűgöző tóhoz vezet. Ha mégis úgy dönt, hogy valamely sporttevékenységben vesz részt, vagy kirándulni indul Huarazba, fontos, hogy egy kis időt szánjon a magassághoz való alkalmazkodásra. Huaraz 3000 méter (10.000 láb) tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, amelyet egyesek nehezen kezelhetnek.

Két fő átjáróvárosa van az Amazonasnak Peruba – Puerto Maldonado és Iquitos. Bár mindkét város elérhető repülővel vagy hajóval, csak Puerto Maldonado megközelíthető járművel. Van még egy fő különbség a két város között az Amazon felfedezésével kapcsolatban. Az Iquitos Amazon-hajóutakat és szállásokat is kínál, míg Puerto Maldonado – amely a Manu Nemzeti Park, a Tambopata Nemzeti Park és a Bahuaja-Sonene Nemzeti Park közelében található – rendelkezik menedékházakkal, de körutazásokkal nem. Míg sok ember csak rövid ideig áll meg Puerto Maldonado-ban, mielőtt elindulna a dzsungelbe, ennek a városnak számos érdekes helyszíne van, köztük egy nyolcemeletes kilátó, amely Obeliszk néven ismert, ahol kilátást élvezhet a környező területre, és a Majom-szigetre, amely majmok százainak ad otthont.