Ezekre ügyelj konzolvásárlás előtt!

Legyen szó akár szabadtéri csapatsportokról, vagy gyűjtögetős kártyajátékokról, örök érvényű igazság, hogy játszani jó. Sajnos felnőttként már sokkal kevesebb idő jut rá, mint fiatalabb korban, ám ekkor is fontos, hogy néha háttérbe szorítsunk minden mást, és kieresszük a gőzt.

Sokak számára ez a képernyő előtt valósul meg, óriási piaca van a különféle digitális játékoknak, persze nem véletlenül. Ma már olyan szinten tart a technika, hogy a hangulat mellett a látvány is áll leejtő, a többjátékos módoknak hála pedig úgy püfölhetjük az ellent barátainkkal, hogy közben az otthonunk kényelméről sem kell lemondanunk. Amikor azonban választanunk kell, hogy milyen platformon játsszunk, akkor egy igen nehéz döntéssel szembesülünk. Ha már elhatároztuk, hogy valamilyen konzolt fogunk beszerezni – és nem PC-n játszunk -, akkor már csak abban kell dűlőre jutnunk, hogy melyik masina mellett tegyük le a voksunkat.

Első blikkre azonban ez egyáltalán nem egy egyszerű feladat. Bármelyik gyártó gépét is vizsgáljuk – és hasonlítjuk -, észre fogjuk venni, hogy teljesítményben, és kínálatban nagyjából ugyanazt tudják, így ezek a szempontok nem sokat segítenek a választásban. Sokkal jobban járunk, ha gyakorlati tényezők alapján döntünk. A legfontosabb, hogy megnézzük, milyen játékokkal játszanánk szívesen. Rengeteg exkluzív cím – és sorozat –  érkezik ugyanis egy-egy konzolra, és ha például a barátaink zöme már letette a voksot az egyik mellett, akkor nagyon sok kalandból kimaradunk, ha mi a másikat választjuk. Az egyik legfontosabb tényező tehát az, hogy akikkel együtt játszunk majd, azok melyik masinát vették. Lényeges azonban az is – és erre aránylag kevesen gondolnak -, hogy a gyári kontroller mennyire áll kézre. A legnagyobb eltérés ugyanis a vezérlőben rejlik, ezért aztán vásárlás előtt érdemes fizikailag kézbe venni mindegyiket, sőt, ha van rá lehetőségünk, akkor használjuk is aktívan legalább egy órán keresztül, így hamar rájövünk majd, hogy számunkra melyik a kényelmesebb. Túlságosan azonban ne stresszeljünk a választáson, hisz bármikor ott a lehetőség, hogy eladjuk a konzolt, ha megbántuk volna a döntésünket, és ha úgy tartjuk jónak, akkor könnyedén le tudjuk cserélni.