Fájl titkosítás: fontosabb, mint gondolná

Egy üzletember egyszer elhagyta laptopját a vonaton – üzleti titkai pedig kiszivárogtak. Azt is láthatjuk, hogy a hírességeknek feltörik a nem biztonságos hálózataikat, és a galériájuk kiszivárog az egész világ számára. Ezeket a problémákat el lehetett volna kerülni, ha az áldozatok időt fektettek volna a fájlok titkosításába.

[wp_ad_camp_1]

Az elektronikus adatait ugyanolyan körültekintéssel kell kezelni, mint a fizikai vagyont – az elektronikus adatok titkosításának ugyanolyan fontos kell lennie, mint a ház bezárásának, mielőtt elmegy otthonról. Mi lenne, ha a laptopját egy étteremben vagy tömegközlekedésen hagyná? Az adattitkosítás olyan folyamat, amelynek során egy fájlt vagy egy weboldalt átvezetnek egy olyan pontra, ahol csak egy adott kulccsal vagy jelszóval rendelkező egyén férhet ahhoz hozzá. Bárki más csak ürességet fog látni. Minél erősebb a titkosítás – annál tovább tart a feltörés. A legjobb az AES-256 titkosítás, ezzel igazán biztonságban lehet, hiszen ez ugyanazzal a biztonsági erősséggel rendelkezik, mint amelyet egyes kormányok használnak.

A VPN biztosítja az összes online tevékenység titkosítását. Hogyan működik a VPN? Miután csatlakozik valamelyik távoli szerverhez, online forgalmát egy biztonságos alagúton átirányítják. Az Ön IP-címe rejtett lesz, és a számítógépről be- és kimenő információk mindegyike érthetetlen lesz a kíváncsi emberek számára. Biztos, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem fontosak a jelszavak, PIN-ek és 2FA-k, mert idővel és tudással egy határozott hacker végül megtalálja az utat az ön eszközébe. A trükk az, hogy elegendő akadályt biztosítson, hogy végül feladják és könnyebb helyen próbálkozzanak. A fájlkódolás a legjobb megoldás, amelyet a hackerek elé dobhat. Miután az adatok titkosítva vannak, abszurd időt vesz igénybe a dekódolásuk.