Fedezd fel Bolíviát, a természet országát!

Bolívia többek között híres arról, hogy a világon az első Földanya törvény náluk született meg. A  törvény elismeri minden élőlény jogát, avagy a természet jogait az emberek jogaival egy szintre emeli. Az ország olyan törvényt dolgozott ki, ami ellenőrzése alatt tartja az ipart. A kormány arra kéri a gazdag országokat, hogy vállalják ,,környezeti adósságukat”, mint például a magas szén-dioxid kibocsátást, illetve annak hatásait.

[wp_ad_camp_1]

A bolíviai kormány jogilag kötelezte magát, hogy támogatja a Föld jogait. A törvény biztosítja többek között a Föld jogát az élethez, a regenerációhoz, az ökológiai egyensúlyhoz, valamint azt, hogy az emberi tevékenységből származó károkat bizony helyre kell állítani. Bolíviáról tudni kell, hogy Dél-Amerika legszegényebb országáról van szó, mégis van akarata ahhoz, hogy kiálljon a Föld mellett. Az ország lakosságának több, mint a fele indián, tehát természet közeli nép. Már csak ebből kifolyólag is szoros kapcsolatban áll személy szerint szinte mindenki a természettel, tehát értik, tisztelik azt, és ezt az életérzést komolyan veszik.

Bolívia

Bolívia

Bolíviában található a Föld legnagyobb sósivataga is. A sósivatag van ahol 120 méter vastag, és becslések szerint 64 milliárd tonna sót tartalmaz. A sivatagban vannak gejzírek és kaktuszok is. Ami még csodálatos, hogy minden évben itt költenek a flamingók. A sósivatagban mindemellett megtalálhatóak a kisebb, színes tavak, melyek színét épp a bennük lévő algák határozzák meg.

A Titicaca tó és a nádsziget is növeli az ország népszerűségét. A világ legmagasabban fekvő tava, és Dél-Amerika legnagyobb édesvizű tava is a Titicaca tó, ami védetté lett nyilvánítva, ugyanis veszélyezettet lett a partja mellett lévő, egyre csak növekedő városok miatt.  A tavon nádból készült szigetek találhatóak, azokon pedig falvak, amelyekben az emberek életvitelszerűen élik békés mindennapjaikat.