Fejfájást okozó ételek és italok

Mielőtt bevennénk a tablettát, gondoljunk vissza, mit ettünk vagy ittunk utoljára, hiszen ételek és italok is lehetnek bűnösök a fejfájás kiváltásában. Inkább a nők hajlamosak az ilyen típusú fejfájásra, elsősorban nekik érdemes figyelni erre.

[wp_ad_camp_1]

Az alkohollal sokan a fejfájást próbálják csillapítani, pedig éppen ellenkezően hat. Mivel fokozza a vér áramlását az agyban és vízhajtó hatással is rendelkezik, duplán erősíti a fejfájást. Aki a másnaposságát alkohollal akarja csillapítani, ne tegye, mert még rosszabb állapotba kerül, legalábbis a fejfájás szempontjából.

Fejfájás

Fejfájás

Az érett sajtokat is célszerű mellőzni azoknak, akik fejfájásra hajlamosak. A bennük található tiramin a felelős ezért, így ha semmiképp sem tudunk lemondani a sajtokról, válasszunk olyan fajtákat, melyeket nem érlelnek sokáig. A tiramin nem csak a sajtokban, de a vörösborban és a feldolgozott húsokban is megtalálható, emellett a banán is sokat tartalmaz belőle. Bár legtöbb a héjában található, ha biztosra akarunk menni, mértékkel fogyasszuk a banánt.

A hideg ételek is tudnak sajgó fejfájást okozni, főleg, ha akkor fogyasztjuk őket, amikor melegünk van. A jégkrém és a túl hideg italok 30-60 másodpercig tartó erős fejfájást váltanak ki, ami csillapodik, ugyan, de maga a fájdalom tartósabban is megmaradhat. Az adalékanyagok közül a nitrátok és a nitritek jelentenek fokozott kockázatot a fejfájásra, ezek a feldolgozott élelmiszerekben találhatók meg.