Felejts el végre a reggeli kapkodást!

Annak érdekében, hogy reggel ne rohanással kezdődjön a nap, előző este mindenki feküdjön le korábban. Ha reggel nincs idő összebújásra, szeretgetésre, akkor az estéből kell lecsípni. A megfelelő alvás mennyiség ugyanis elengedhetetlen az egészséges testi és lelki működéshez. Az alváshiány akár egy egész évvel visszavetheti a szellemi teljesítőképességet. Ez négy éves korban komolyabb problémákat is okozhat. A reggeli öt perc összebújás alatt minden újraépül, ami az éjszaka elveszett.

[wp_ad_camp_1]

Persze nem csak a kicsinek, neked is le kell feküdnöd este hamarabb. Ha órára kell felkelned akkor biztosan nem tudod teljesen kialudni magad, és alváshiánnyal küzdesz. A szokásos reggeli késszülődéshez nagyon sok türelemre és kreativitásra van szükség, hiszen sosem tudhatod, hogy ma milyen trükköt kell bevetned. A türelem márpedig nagyban lecsökken, ha fáradt és nyűgös vagy.

Baba-mama

Baba-mama

Hétvégén, amikor több idő jut egymásra, akkor játszatok el a reggeli jeleneteket plüss állatokkal. Legyél a mama állattal, és sürgesd a gyereket, nyugodtan játszd túl a szerepet, legyél saját magad karikatúrája. Aztán cseréljetek szerepet. Keresd sokáig a játékodat, amivel csak tudod húzd az időt, legyél lassú. A közös szórakozáson és a feszültség levezetésén túl, frappáns ötleteket is kaphatsz majd a gyerektől. Tippekre tehetsz szert, melyeket érdemes a reggeli készülődés közben bevetni.

Érdemes kialakítani egy rutint. A gyerekekről tudni kell, hogy nem szeretik a változásokat, márpedig a reggel tele van ilyesmikkel. Egyáltalán nem szeretik abbahagyni azt, amit épp csinálnak, hazajönni a nyaralásból, így elindulni otthonról sem. A rutin ellenben biztonságot nyújt a váltások miatti szorongás közepette. Legyen egy képes sorvezető amin látható, hogy mi miután következik a készülődés folyamatában.