Felnőtt korban sincs túl késő fogszabályozásra

Sokan rendelkeznek gyermekkorban tökéletes fogazattal és később felnőttkorban érkeznek a problémák. Természetesen az is előfordul sok esetben, hogy a gyermekkori fogászati kezeléseket elhanyagolják, ezáltal a problémák megoldása a felnőttkorra tolódik.

[wp_ad_camp_1]

Ha régen bármi miatt nem jutottál el a fogszabályzásig ne csüggedj le, még mindig tehetsz mosolyod szépségéért! A Clinident fogászati centrumban lehetőség van a felnőtt kori fogszabályozásra. Ha zavar, hogy fogaid igen szabálytalanul állnak és ezen szeretnél javítani, akkor mindenképpen keresd fel a klinika munkatársait, szakrendelését. A szép és egészséges mosoly bárki számára elérhető.

A fogászati problémák között leggyakrabban a fogak torlódása áll, de előfordul a fogak közötti hézag kialakulása is. A megdőlt fogakon, az állcsontok rendellenes helyzetén is tudnak segíteni a klinikán. Akik beszédzavarban szenvednek, azoknak is érdemes meglátogatni a fogászati centrumot, hiszen az is elképzelhető, hogy a fogak rossz állása okozza ezt. A szájápolással kapcsolatban hatékony segítséget nyújtanak, így a továbbiakban a fogak romlása is megállítható.

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Fix készülékkel a felnőttkorban is elvégezhető a fogszabályozás. Amennyiben kisebb esztétikai problémád van, úgy a kivehető fogszabályozó is segíthet, ilyenkor szükségtelen a fix készülék beépítése. Ma már egyáltalán nem ciki, ha van fogszabályozód, hiszen pontosan azt mutatja, hogy teszel fogaid épségéért. A régi idők már elmúltak, ma már teljesen másképpen néznek azokra, akik foglalkoznak fogukkal és mosolyukkal is. A fogszabályozás minden esetben egy alapos állapotfelméréssel kezdődik, ahol a szakorvos személyre szabottan megoldásokat kínál a probléma megszüntetésére. Röntgent készítenek és megnézik, hogy mennyire épek a fogaid. A lyukas fogakat minden esetben betömik és a fogkőtől is megszabadítanak.

Miután ezek a kezelések véget értek, következhet a fogszabályozás. Fix készülék behelyezése esetén 1,5-2 évig szükséges használnod és a fogorvos pár hetente elvégzi a szükséges beállításokat. Érdemes az időpontokat betartanod, hiszen csak így érhető el a fogak teljes helyreállítása. A hatékony és biztonságos megoldást mindenkinek ajánljuk.