Figyelmeztető jelek, amelyeket a nyelve küld

Az íny a test elsődleges része, amely betegséget mutat be. A nyelv követi ezt, és néhány olyan tünet, amelyet a nyelve mutat, sokat elárulhat egészségügyi problémáiról. Gyakran hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a nyelvünket, és nem tisztítjuk eléggé, miközben gondoskodunk a szájhigiéniáról. Ez teljesen téves. A nyelveket rendszeresen meg kell tisztítani nyelvtisztítóval és később gargalizálni is kell. Amint megismeri, mit keres, előre meg tudja jósolni, hogy mi a baja, és kaphat egy korai diagnózist.

Adjon egy gyereknek egy kifestőkönyvet, és kérje meg, hogy színezze ki a nyelvét. 10 gyerekből 9 gyerek élénkpiros színűre színezi a nyelvét. Nos, erre gondoltunk gyerekkorunkban. A nyelv valódi színe rózsaszín. A nyelv vörössége bizonyos állapotokra, például vérszegénységre és skarlátra utalnak. Ez vitaminhiányt is jelezhet, különösen a B12 komponens hiányát. Ellenőrizze a vörösvérsejtek szintjét, ha hosszabb ideig vörös nyelvet tapasztal. Bizonyos esetekben a bőrpír valójában a nyelven megjelenő szájfekélyek miatt jelentkezik. Figyeljen ezekre a tünetekre és jelzésekre, és ennek megfelelően kérjen orvosi segítséget.

A fehér foltok a nyelven fertőzés jelei, amelyeket a szervezet tapasztalhat. Ha tompa vagy üveges fehér foltot észlel a nyelvén, akkor jelezheti a szájüreget érintő élesztőfertőzést. Ezenkívül ilyen fertőzések akkor is előfordulnak, ha gyenge az immunrendszere, vagy ha az immunitás szintje veszélyben van. Néhány esetben ezek a tünetek akkor is előfordulhatnak, ha cukorbetegségben szenved. Soha ne hagyja figyelmen kívül ezeket a feltételeket. A fehér foltok az esetek többségében önmagukban elmúlnak. Abban az esetben, ha a foltok egy év után is fennállnak, fennáll annak a valószínűsége, hogy súlyos vírusos HIV -fertőzés érheti Önt, vagy valószínű, hogy leukémiában szenved. Minél előbb kérjen megfelelő orvosi segítséget.