Fontos ételek az egészséges élet érdekében!

Ahhoz, hogy egészséges életet tudjunk élni egyaránt fontos a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás is egyaránt. Bár ma már rengeteg mesterséges vitamint vásárolhatunk a gyógyszertárakban, érdemes mégis arra is odafigyelni, hogy ha csak egy mód van rá természetes alapanyagok segítségével biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat. Olvasóink számára most bemutatunk pár rendkívül fontos élelmiszert melyekkel megelőzhetőek a betegségek és még abban is segítenek, hogy formába lendülj nyárra.

A mandula tele van rosttal, B2-vitaminnal, magnéziummal, vassal, valamint kalciummal. Egy adag mandula 23 milligramm kalciumot tartalmaz, továbbá fedezi a naponta szükséges E-vitamin bevitel 15%-át is, emellett rengeteg fehérje van benne, az pedig köztudott, hogy az egészséges zsírsavak rendkívül fontosak a szív és az érrendszer számára. Nassolás helyett tehát szemezgess inkább mandulát!

Az alma bármikor és szinte bárhol beszerezhető, nagyon fontos táplálék. Tartalmazza s pektin nevű rostanyagot, ami segít a koleszterin- és a vércukorszint csökkentésében és az egyik legkiválóbb C-vitamin forrás. A sokoldalú alma tehát immunerősítő, valamint erős antioxidáns is, mivel a szövetekben lévő kollagén termelését serkenti, ami pedig egészségesen tartja a hajszálereket.

Egészséges ételek

Egészséges ételek

Az áfonya nem csak rendkívül finom, de rendszeres fogyasztása bizonyítottan képes csökkenteni a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Ha csak tehetjük válasszuk a fekete áfonyát, ami kiemelkedően egészséges és javítja a rövid távú memóriát is, valamint csökkenti az időskori szellemi hanyatlás veszélyét.

A brokkoli elsőrangú folsavforrás, valamint bizonyítottan segít a szívbetegség, a cukorbetegség és néhány rákfajta megelőzésében is. Jelentős C-vitamin tartalma mellett A-vitaminnal is segít a szem és a hámsejtek egészségének megőrzésében. Azt viszont tudni kell, hogy párolva őrzi meg a leginkább a tápanyagtartalmát.