Fürdőszoba felújítás – de hogyan?

A felújítási munkálatok előtt, mindenképpen érdemes tervet készíteni, az igényeinket figyelembe véve, hogy a későbbiekben elkerüljük az új burkolat felbontását vagy más munkálatok plusz költségét.

[wp_ad_camp_1]

A fürdőszoba az a helyiség, amelyet a legnehezebb úgy kialakítani, hogy praktikus legyen, szakszerű, könnyen tisztítható és nem utolsó sorban esztétikus is. A szaniterek (mosdó, zuhany, WC, kád) elhelyezése során fontos szempont, hogy döntsük el előre a végleges helyüket, mert utólag nem lehet őket tologatni, mint a bútorokat. A szelőztetés és a vízszigetelés szakszerű megoldása nagyon fontos, mert a fürdőszoba vizes helyiség ahol a víz megtalálja a legkisebb hibát és utat tör magának. A felújítás megtervezése és kivitelezése a legnagyobb szakmai tudást igényli a szakképzett mesterektől. A szakszerűtlenül elvégzett munka számos kellemetlenséget okozhat a későbbiekben, mint például: beázás, penészedés, csempe leválás stb.

Fürdőszoba

Fürdőszoba

A tökéletes felújításhoz nemcsak kiváló szakemberekre van szükség, hanem minőségi alapanyagokra is. Az alapanyagok széles skáláján könnyen kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő csempét, falfestéket, járólapot stb. szín szerint, forma, rugalmasság valamint forma szerint. A falak védelmét és vízhatlanságát, legjobban, a csempe biztosítja, könnyen tisztítható, 100%-ban vízhatlan és ízléses is. A padló burkolása történhet csempével, kőpadlóval, parafapadlóval, vízhatlan parkettával vagy márvánnyal. Figyeljünk oda a csúszós felületekre és a balesetek elkerülése érdekében, tegyünk le szőnyeget, szereljünk fel kapaszkodókat. Rendezzük be és szépítsük fürdőszobánkat ízléses polcokkal, tükörrel, fürdőszoba bútorral, hangulatos világítással. Igyekezzünk minél többet kihozni ebből a helyiségből, ahol akár órákra is ellazulhatunk.