Georgia állam legszebb helyei

A Mississippi folyótól keletre fekvő legnagyobb állam, Georgia tökéletesen bemutatja mindazt, amit a déli résznek kínálnia kell. A georgiai utazás lehetőséget nyújt a turisták számára, hogy lenyűgöző természeti képeket, tiszta vadont és hihetetlen kulturális jelentőségű helyeket lássanak. Mindenki találhat itt valami izgalmas vagy pihentető dolgot, ezért érdemes körülnézni. Georgia legszebb helyei közé tartoznak a gyönyörű állami parkok, valamint Atlanta városa is.

[wp_ad_camp_1]

A Callaway Gardens egy kiterjedt üdülőhely, mely az Appalache-hegység déli lábánál fekszik, a Pine-hegységben. Minden évben több mint 750 000 ember látogatja meg a kerteket. Az üdülőhely gyógyfürdővel, tavakkal, pillangó élőhelyekkel, golfpályákkal és a John Sibley Kertészeti Központtal várja vendégeit. Túrák és kerékpározás is elérhető itt. A kertek mentén egy 16 mérföldes nyomvonal található, amely Discovery Bike Trail néven ismert. Az alapterületen található a Robin Lake Beach, a világ legnagyobb, mesterséges fehér homokos tengerpartja. Az Amicalola vízesés Grúzia legmagasabb vízesése, amely 222 méter magas. Az Amicalola vízesés az Amicalola Falls Nemzeti Parkban található, Dawsonville-ben, Ellijay és Dahlonega között.

Amicalola vízesés

Amicalola vízesés

A turistáknak számos lehetőségük van arra, hogy megtekinthessék a vízesést egy lépcső által. A vendégek a kempingben, a nyaralókban vagy a hegyek lábánál is letelepedhetnek.  A környék számos ösvénye olyan kirándulásokat kínál, amelyek alkalmasak a hosszabb túrákra vagy a rövidebb kiruccanásoknak is, hogy megfeleljenek a kezdő és profi túrázók igényeinek is egyaránt. A Stone Mountain Park a kvarc monzonit kupola nevű kőhegy. A hegy északi oldalán fekvő dombormű a világon a legnagyobb. Itt található meg Joseph Jefferson Davis elnök, Konföderációs Emlékmű nevű szobra, valamint Robert E. Lee tábornok és Thomas J. „Stonewall” tábornok szobrai is.