Göd, mint fürdőváros?

A Duna bal partján fekvő, Dunakeszi és Sződliget közötti településről nem sokan gondolnák, hogy igazi kis fürdőváros. Pedig a Pest megyei Göd többféle lehetőséget is tartogat azoknak, akik vízparti időtöltésre vágynak. A településhez tartozó öt kilométernyi Dunapart jelentőségét felesleges is ecsetelni, de az alsógödi településrészen több forrás is ered, továbbá két mesterséges tó is található a településen. Az egyik az úgynevezett Feneketlen, a másik pedig a Horgásztó nevet viseli.

[wp_ad_camp_1]

S ha mindez nem lenne elegendő, bő 40 évvel ezelőtt szénhidrogén-kutatások zajlottak Gödön, ám a geológusok végül nem olajra, hanem termálvízre bukkantak. A föld alól feltörő meleg vízről később kiderült, hogy igazolhatóan gyógyhatással rendelkezik, sőt akár ásványvízként is fogyasztható. A gyógyvízkincsre alapozva épült fel a Gödi Termálfürdő. A létesítmény főként a nyári hónapokban kedvelt, elsősorban a környéken élők és a Pest megye északi részének lakosai között. A családias, kedvező belépődíjakkal működő gödi strandfürdőről kevesen tudják, hogy télen is nyitva tart. Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy fedett részleggel jelenleg nem rendelkezik a termálfürdő, így csak azoknak javasolt hideg időben a gödi strand látogatása, akiket nem zavar a kültéri fürdőzés.

Göd termálfürdő

Göd termálfürdő

Régebben dunai szabadstrand is működött Gödön. Néhány éves kihagyás után idén nyáron újraélesztették ezt a hagyományt. Az önkormányzat mintegy nyolcmillió forintos beruházással alakította ki újra a szabadstrandot. A Széchenyi nevét viselő folyóparti strandon zuhanyzókat, öltözőkabinokat és nyilvános wc-ket is üzembe helyeztek és a nyári szezonban úszómester vigyáz a fürdőzőkre.

A Gödi Termálfürdőről bővebben olvashat a Termál Online-on: http://termalonline.hu/furdok/god-termalfurdo