Görögdinnye fogyasztásának az előnyei

Itt a nyár és már javában tart a dinnyeszezon, aminek nagyon örülünk, hiszen a nyár egyik legegészségesebb gyümölcséről beszélhetünk. Most olyan dolgokat árulunk el a dinnyéről, melyet eddig nem tudhattál.

[wp_ad_camp_1]

Azért imádjuk a görögdinnyét, mivel ez az a gyümölcs, amelyből szinte bármennyit megehetünk, mivel nem hizlal. Mivel, ha tíz deka gyümölcsöt veszünk alapul, abban csak 30 kalória található, amely igazán alacsony, így a nyári diétába érdemes beiktatni. Ám az mellett, hogy igen kevés kalóriát tartalmaz, vitaminokban nagyon gazdag. Megtalálható benne az A, B, C-vitamin, a kalcium, kálium, magnéziumot, szelént, ám az egyik legfontosabb előnye a víztartalma. A dinnye víztartalma 90-95 % így kitűnő eleme lehet a méregtelenítő kúráknak. A görögdinnye fogyasztásának egyik legjobb előnye, hogy segít a szervezetben felhalmozódott salakanyagok eltávolításában. illetve kitisztítja a vért és a beleket. Továbbá a magas víztartalomnak köszönhetően csökkenti az éhség és növeli a teltség érzetet.

Görögdinnye

Görögdinnye

A dinnye fogyasztása nyáron nagyon ajánlott, hiszen a nagy melegekben, az izzadást követően elvesztett ásványi sókat pótalja, és ez nagyon fontos. Ráadásul nagyon magas a rosttartalma, így jótékonyan hat az anyagcserére és a bélműködésre is egyaránt. Régen a vizelet hajtó hatása miatt gyógynövényként tartották számon, ám ma is rendszeresen ajánlják vese problémák esetén. Illetve fejfájás esetén is nagyon hatásos. Lázas megbetegedések esetén is nagyon pozitívan hat a dinnye fogyasztása, illetve olyan esetekben, ha lábdagadással küszködünk. Mivel a görögdinnye nem csak átfolyik a testen, hanem igazi tisztítórendszereként hat végig a veséken és a véren, így betegség vagy műtétet követőn nagyon ajánlott a fogyasztása.