Gyakori hibák csirkemell főzéskor

Bátran állíthatjuk, hogy a csirkemell minden hűtőszekrényben jelen van, és miért is ne lenne?! Nem kerül sokba, hamar el lehet készíteni, ráadásul van egy nyugtató, otthonos íze. A dolgok viszont nem mennek mindig ilyen egyszerűen ezzel a könnyű és gyors elkészítésű baromfival, ugyanis előfordulhat, hogy rossz fajtát vásárol, hogy nem fűszerezi be eléggé, vagy éppen hogy túlfőzi azt addig, amíg az kiszárad.

Az első és egyben legnagyobb bűn talán az, ha kihagyja a pácot. Persze a csirkemell hamar elkészül, de ez nem azt jelenti, hogy nem tervezhet előre, hiszen a csirkemell rendkívül ízletes tud lenni, ha előtte bepácoljuk, vagy valamilyen fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Próbáljon ki olyan aromákat, mint a gyömbér és a chili, a barna cukor (hogy karamellizálódjon a hús amíg fő), ecet (ez majd puhítja) és végül pedig a só. Ha valaha is azt mondták önnek, hogy a pácolást ki lehet hagyni, ne hallgasson rájuk többé, hiszen ha pác vagy fűszer nélkül főzi meg a csirkemellet, akkor annak nem lesz erőteljes íze.

Csirkemell

Csirkemell

Nagy hiba lehet még az is, ha túlfőzi a csirkét, de szerencsére ilyenkor nincs minden elveszve. Ha túl száraz lett a hús, akkor adjon hozzá egy kis folyadékot, valamilyen szószt például, az a leggyorsabb, vagy a majonéz, ami már hetek óta áll a hűtőben de még semmire nem tudta felhasználni. A krémes görög joghurt is megfelelő lehet például egy salátához, amihez összevághatja a kissé túlfőzött húst és így majd ehetőbb lesz. Ha viszont nem vágyik semmi krémesre, akkor hozzáadhatja a húst a leveséhez is, így is sokkal jobban jár, mintha kidobná. Semmiképp se próbálja meg viszont újból megfőzni vagy még egyszer megsütni, mert így még az utolsó nedvességet is kiszívja a húsból, és tényleg ehetetlen lesz. Figyeljen tehát oda a csirkemellre is, mert bár elkészítése egyszerűnek tűnik, mégis vannak hibák, amiket könnyű elkövetni.