Gyakori hibák csirkemell főzéskor

Bátran állíthatjuk, hogy a csirkemell minden hűtőszekrényben jelen van, és miért is ne lenne?! Nem kerül sokba, hamar el lehet készíteni, ráadásul van egy nyugtató, otthonos íze. A dolgok viszont nem mennek mindig ilyen egyszerűen ezzel a könnyű és gyors elkészítésű baromfival, ugyanis előfordulhat, hogy rossz fajtát vásárol, hogy nem fűszerezi be eléggé, vagy éppen hogy túlfőzi azt addig, amíg az kiszárad.

[wp_ad_camp_1]

Az első és egyben legnagyobb bűn talán az, ha kihagyja a pácot. Persze a csirkemell hamar elkészül, de ez nem azt jelenti, hogy nem tervezhet előre, hiszen a csirkemell rendkívül ízletes tud lenni, ha előtte bepácoljuk, vagy valamilyen fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Próbáljon ki olyan aromákat, mint a gyömbér és a chili, a barna cukor (hogy karamellizálódjon a hús amíg fő), ecet (ez majd puhítja) és végül pedig a só. Ha valaha is azt mondták önnek, hogy a pácolást ki lehet hagyni, ne hallgasson rájuk többé, hiszen ha pác vagy fűszer nélkül főzi meg a csirkemellet, akkor annak nem lesz erőteljes íze.

Csirkemell

Csirkemell

Nagy hiba lehet még az is, ha túlfőzi a csirkét, de szerencsére ilyenkor nincs minden elveszve. Ha túl száraz lett a hús, akkor adjon hozzá egy kis folyadékot, valamilyen szószt például, az a leggyorsabb, vagy a majonéz, ami már hetek óta áll a hűtőben de még semmire nem tudta felhasználni. A krémes görög joghurt is megfelelő lehet például egy salátához, amihez összevághatja a kissé túlfőzött húst és így majd ehetőbb lesz. Ha viszont nem vágyik semmi krémesre, akkor hozzáadhatja a húst a leveséhez is, így is sokkal jobban jár, mintha kidobná. Semmiképp se próbálja meg viszont újból megfőzni vagy még egyszer megsütni, mert így még az utolsó nedvességet is kiszívja a húsból, és tényleg ehetetlen lesz. Figyeljen tehát oda a csirkemellre is, mert bár elkészítése egyszerűnek tűnik, mégis vannak hibák, amiket könnyű elkövetni.