Krónikus sebek, gombás fertőzések kezelése a lábon

Bárkivel előfordulhat, hogy megfordul olyan helyen, ahol könnyedén „összeszedi” a lábgombát. Mivel ez a fertőzés csak a magyar lakosság több mint 50%-át érinti valamilyen szinten, így már nálunk is könnyen elérhetőek korszerű és természetbarát megoldások, akár a visszatérő lábgombára is, amely – ha kezelés nélkül marad – krónikus sebek kialakulásához vezethet.

[wp_ad_camp_1]

A krónikus sebek, gombás fertőzések kezelése a fertőzött lábon már a kezdeti tünetek megjelenése után meg kell, hogy kezdődjön! Minél tovább odázzuk a gyógykezelést, annál nagyobb valószínűséggel fog megjelenni valamilyen sebesedés a lábunkon a fertőzés hatására. Leggyakrabban a közös zuhanyzókban terjed a gombás fertőzés, azonban könnyen „szert tehetünk” az uszodákban is erre a betegségre. A lábgomba spórák leggyakrabban a nem megfelelően megtörölt lábon tapadhatnak meg, és a lábujjak közti nedves területet használják táptalajként. A gombásodás gyakran visszatérő betegséggé válik, mert a sokan tovább használják a műszálas anyagból készült zoknikat és a szintetikus anyagú cipőket, emiatt kialakulhat krónikus fertőzés is. Ha a beteg a láb gombásodásának első tünetei után nem kezeljük megfelelőmódon azt, úgy könnyedén átadhatjuk családtagjainknak is.

Gombás fertőzés lábon

Gombás fertőzés lábon

A gombák spóráira kifejezetten negatív hatással van a széndioxid, így nem is találhatnánk jobb segítséget, mint a Széndioxid Csizma – amely hatásmechanizmusa révén – azonnal elpusztítja a spórákat. A széndioxidos kezeléssel ezért örökre búcsút inthetünk a gombás fertőzéseknek lábunkon, és az azzal járó krónikus sebek kialakulásának – arról nem is beszélve, hogy így szeretteinket is megóvjuk a fertőzéstől.