Gyakori takarítási tippek, amik nem működnek

Szeretné megkönnyíteni a takarítást, és arról álmodozni tudna arról, hogy valaki vagy valami meg fogja oldani az összes ilyen jellegű problémáját? Jó lenne! A mai termékek és tisztítószerszámok sokkal jobbak, mint régen az új innovációk, amelyek szinte napi szinten piacra kerülnek  megkönnyítik a mindennapi életünket.

[wp_ad_camp_1]

Az internet tele van olyan tippekkel, amelyek jobb és könnyebb tisztítással csábítanak el bennünket. Egyesek a tudományon alapulnak, de a legtöbb nem. Ilyen például az a tévhit, hogy fertőtleníteni lehet a szivacsokat a mikrohullámú sütőben. Mint sok takarítási tipp, ez is egy kicsit a tudományon alapszik. Igen, a magas hő néhány baktériumot megölhet. Azonban a mikrohullámú sütőben a szivacs közepében rejlő összes baktérium elpusztításához szükséges hőmérséklet eléréséhez szükséges idő teljesen elégeti magát a szivacsot is. Új tanulmányok azt mutatják, hogy a szivacsok a baktériumok mintegy 40% -át tartalmazzák, amelyek közül néhány életveszélyes lehet. Jobb választás az eldobható törlőkendő, pamut- vagy mikroszálas kendő használata, amelyeket minden egyes használat után eldobhat.

Az a trükk sem működik a valóságban, hogy sót szórsz a mosógépbe, hogy a ruhák ne veszítsenek a színükből. Tartogassa a sót a sült krumplinak, és inkább ne tegye a mosógépbe. Mire a ruhák bekerülnek a boltokba, ahol megvásárolja őket, már túl késő megállítani ezt. Ezt a folyamatot az anyag gyártása közben kell elvégezni. Az a tévhit is elterjedt, hogy hajlakkot kell használni a tinta eltávolításához. Ez egy régi, de aranyos trükk, amely akkoriban még működött, amikor a hajlakk csaknem 100%-os alkoholt tartalmazott. De az idők változtak. A mai hajlakkok és hajfestékek kevesebb alkoholt tartalmaznak (amely a varázslatos tinta eltávolító) és több kondicionáló szert, olajat és bőrpuhító anyagot tartalmaznak helyette. Éppen ezért tartogassa meg a hajára a hajlakkot, és inkább használjon a foltokra izopropil-alkoholt.